У команді Зеленського звинуватили протестуючих ФОПів в Києві в політичній грі
Категорія
Україна
Дата публікації

У команді Зеленського звинуватили протестуючих ФОПів в Києві в політичній грі

У команді Зеленського звинуватили протестуючих ФОПів в Києві в політичній грі

З 15 грудня в Києві поновилися акції протесту ФОПів в центрі Києва. Підприємці-активісти вимагають скасування заборони на підприємницьку діяльність при впровадженні локдауну з 8 по 24 січня, а також наполягають на спрощенні обліку доходів і відмову від введення касових апаратів для більшості груп ФОП. Українська влада практично не коментує мітинги, хоча Верховна Рада вже і прийняла закон про перенесення фіскалізації ФОП на 1 січня 2022 року. Відповідь ФОП-майдану вирішив дати депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він вважає, що введення касових апаратів потрібно не йому або президенту Володимиру Зеленському, а потрібно Україні. Гетманцев звинуватив ФОПіп в політичній грі. Він привів у приклад країни Європи, де діють більш жорсткі норми фіскалізації, але при цьому бізнес розвивається. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"Від #SaveФОП лунає тільки вимога «введення норм, які звільнили б взагалі від фіскальних апаратів торгівлі». Але фіскалізація потрібна не мені чи президенту Володимиру Зеленському, вона потрібна Україні. Цим шляхом вже давним-давно пройшли всі розвинуті країни світу. Зокрема , Польща - в 2010 році вводячи реєстратори розрахункових операцій тотальні. Причому набагато жорсткіше, ніж у нас. Причому без безкоштовного додатку, яке можна завантажити з сайту податкової, що ми забезпечили за державний рахунок, а за службовим встановлювати залізні РРО для всіх ", - заявив Гетманцев.

Він вважає, що організатори, які вивели підприємців з протестами в центр Києва, грають в політику. Глава комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підкреслює, що протестувальники не йдуть ні на які компроміси.

"У Польщі теж були мітинги, теж були незгоди, але країна нормально працює, все «в білому», все класно. Ми туди їдемо. У наших бізнесменів, які там (в Польщі - ред.) організовують бізнес, теж не виникає питань, а чому, власне кажучи, вони в Варшаві повинні видавати чек? Може, у них якийсь унікальний бізнес? Може, цього не треба робити? " - додав Гетманцев.

Представник "Слуги народу" вважає правильним і важливим для розвитку України, якщо бізнес буде показувати реальний прибуток і платити всі податки. Українські підприємці вважають, що влада таким чином "обмежує їхні конституційні права".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що студія "Квартал 95" розкритикувала українських підприємців, які протестують у Києві проти введення локдауна. Кварталівці висміяли ФОПів у випуску програми "Чисто News" - вони заявили, що учасникам мітингу заплатили більше, ніж розмір карантинної компенсації, яку їм обіцяв президент України Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?