У Конгресі США хочуть з’ясувати, чи тисне Трамп на Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

У Конгресі США хочуть з’ясувати, чи тисне Трамп на Зеленського

У Конгресі США хочуть з’ясувати, чи тисне Трамп на Зеленського
Джерело:  BBC

Американські законодавці почали розслідування, чи намагався господар Білого дому Дональд Трамп «маніпулювати» урядом України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Група членів Конгресу США від Демократичної партії: Еліот Енгель, Адам Шифф та Ілля Каммінгс ініціювали проведення розслідування, чи справді президент США Дональд Трамп чинив тиск на президента України Володимира Зеленського, щоб отримати компромат на свого ймовірного суперника на президентських перегонах 2020 року Джо Байдена.

Приводом для початку розслідування стала інформація в американській пресі, що Трамп в серпні призупинив надання Україні військової допомоги на суму понад 250 млн доларів. За даними неназваних джерел, це прямо пов’язано з тим, що від Зеленського вимагають активізувати розслідування комерційної діяльності в Україні Хантера Байдена – сина колишнього віце-президента США.

Стверджується, що ця вимога від Трампа була передана на зустрічі його особистого адвоката та колишнього мера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані з помічником українського президента Андрієм Єрмаком.

У Конгресі США хочуть отримати від Білого дому «записи, що стосуються спроб президента Трампа і пана Джуліані маніпулювати системою правосуддя України для отримання переваги на виборах президента», в тому числі – розшифровку телефонної розмови Трампа і Зеленського від 25 липня.

Також у комітетах Конгресу зацікавлені отримати все, що стосується діяльності адвоката Трампа Рудольфа Джуліані з приводу можливих обвинувачень Хантера Байдена, сина Джо Байдена. Аналогічні матеріали затребувані у держсекретаря США Майкла Помпео.

Нагадаємо, що вчора президент США Трамп зробив важливу заяву щодо завершення війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?