У Конгресі США проголосували за конфіскацію активів РФ на користь України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Конгресі США проголосували за конфіскацію активів РФ на користь України

У Конгресі США проголосували за конфіскацію активів РФ на користь України
Джерело:  online.ua

22 грудня Конгресс США затвердив поправку сенатора від Республіканської партії Ліндсі Грема до закону про фінансування американського уряду щодо конфіскації активів олігархів із РФ та їхню передачу на користь України.

Джерело:  CNN

Конгрес США підтримав конфіскацію активів РФ на користь України

За словами Ліндсі Грема, ця поправка дасть можливість міністерству юстиції через державного секретаря передати кошти, отримані від заарештованих активів олігархів або інших суб'єктів, що потрапили під санкції, народу України.

Сенатор також звернув увагу на те, що його ініціативу можна вважати справжньою знахідкою для офіційного Києва. Ба більше, це дозволить "полегшити тягар американських платників податків".

Що важливо розуміти, відповідна поправка була внесена двопартійною групою сенаторів на чолі з демократом Майклом Беннетом та республіканцем Ліндсі Гремом ще два місяці тому.

Американські сенатори закликали наділити очільника Білогому дому Джо Байдена надзвичайними повноваженнями з цього приводу, а також ввести нові процедури, які дадуть можливість конфіскувати активи, набуті злочинним шляхом, і спрямовувати їх на допомогу Україні, строком на три роки, до 2025-го.

Окрім того, зазначається, що вони передбачають і судові гарантії поваги до права власності, щоб уникнути звинувачень у свавіллі: сповіщення власника майна та можливість перегляду рішення в судовому порядку, включно з апеляцією.

Поправка міститься в законі про бюджетне фінансування на 2023 рік, який містить пакет допомоги Україні та союзникам США в обсязі майже 45 мільярдів доларів і який, як сподівається спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, буде проголосований найближчим часом, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?