У Косово оголосили спецоперацію після нападу озброєних людей на поліцейських
Категорія
Світ
Дата публікації

У Косово оголосили спецоперацію після нападу озброєних людей на поліцейських

У Косово оголосили спецоперацію після нападу озброєних людей на поліцейських
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Косова Альбін Курті заявив про проведення спецоперації проти озброєнного угруповання зі щонайменше 30 людей, які здійснили напад на працівників поліції.

Джерело:   Koha

Що відбувається у Косово

Курті за результатами пресконференції після засідання Ради безпеки продемонстрував відповідні фото.

Курті сказав, що навколо монастиря в Баньске знаходяться озброєні до зубів люди з військовою технікою в масках, які, за його словами, стоять за нападом на косовську поліцію.

Є щонайменше 30 озброєних до зубів людей, професіоналів, військових або поліцейських, які перебувають в оточенні наших сил поліції, і яких я закликаю здатися нашим органам безпеки, - зазначає прем'єр-міністр Косова.

Прем'єр зазначив, що організовані злочинні угруповання атакують Косово за політичної, фінансової та матеріально-технічної підтримки Сербії.

Що відомо про результати спецоперації

Після смерті поліцейського та поранення трьох його колег у селі Баньске в Звечані була проведена спецоперація із затримання нападників.

Поліція підтвердила, що троє нападників були вбиті, один нападник був заарештований і ще були заарештовані четверо підозрюваних, у яких було виявлено засоби радіозв'язку, значну кількість зброї, амуніції та різного спорядження.

У північних муніципалітетах країни проживає близько 50 тисяч етнічних сербів. Наприкінці весни там пройшли проміжні вибори мерів. Місцеві серби проігнорували їх, тож перемогу здобули етнічні албанці. Це призвело до масових заворушень та зіткнень із поліцією Косова.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?