У Кремлі були б раді приниженню Зеленського: скандал в США наберає обертів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі були б раді приниженню Зеленського: скандал в США наберає обертів

У Кремлі були б раді приниженню Зеленського: скандал в США наберає обертів
Джерело:  online.ua

В Конгресі США булоопубліковано стенограму свідчень тимчасово повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора. Дипломат заявив американським законодавцям, що надання Україні оборонної допомоги прямо пов'язувалося адміністрацією США з початком в Україні розслідування щодо компанії Burisma, передає ONLINE.UA.

"Я чітко зрозумів, що оборонна допомога не надійде, поки президент України не гарантує, що візьметься за розслідування", - зізнався Тейлор, а також додав, що Штати вимагали розслідування обставин нібито втручання з території України у вибори в Сполучених Штатах у 2016 році.

Варто зазначити, що в одному із епізодів оприлюднених свідчень посол говорить про те, що могло б статися, якби український лідер зробив публічну заяву про те, що Україна відновить розслідування проти сім'ї колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. На думку Тейлора, якби Зеленський виступив з такою публічною заявою, це викликало б критику всередині України, а також послабило б позиції України на міжнародній арені. Він вважає, що це сподобалося б Кремлю.

"Росіяни уважно стежать за цим. Росіяни звертають увагу на те, скільки підтримки американці планують надати українцям. Росіяни тиснуть на Україну. Вони тиснуть на Україну щодо Донбасу. Це розв'язало б Росії руки, а я б пішов з посади", – підсумував Вільям Тейлор.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно відомий американський дипломат неочікувано для всіх переглянув свої свідчення слідчим Палати представників і визнав зв’язок американської допомоги Україні з розслідуванням щодо Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?