Категорія
Україна
Дата публікації

У Кремлі був шок. Буданов оцінив спецоперацію ГУР у Криму

Джерело:  NV
Кирило Буданов, ГУР

За словами очільника ГУР МО Кирила Буданова, команда російського диктатора Володимира Путіна була неабияк шокована успішною спецоперацією наших розвідників в тимчасово окупованому Криму.

Стало відомо, як Кремль відреагував на операцію ГУР у Криму

Як виявилося, одна з найнебезпечніших спецоперацій нашої розвідки приголомшила не лише українців та міжнародну спільноту, а й безпосередньо російську злочину владу.

Кирило Буданов зазначає, що у Кремлі ніхто не вірив, що таке взагалі можна втілити в життя, тому не був готовий до сміливого вчинку українських розвідників.

Глава ГУР має інформацію про те, дії українських спецпризначенців в Чорному морі та їхнє десантування на західному узбережжі Криму стали для російських окупантів шоком.

У Кремлі був шок: у їхньому розумінні висадка в Криму — справа практично неможлива. Але вони побачили, що це цілком реально. Так було зруйновано черговий російський міф, — підсумував Кирило Буданов.

Глава ГУР прокоментував енергодарські операції

Шеф української розвідки також погодився розповісти журналістам про спроби наших спецпризначенців висадитись в Енергодарі.

Варто зазначити, що вони відбувалися у 2022 році.

За словами Кирила Буданова, таких спроб було три. Тоді бійці розвідки перетинали Каховське водосховище на гумових човнах та десантувались на окупований лівий берег, однак їм не вдалося закріпитися.

Очільник ГУР звертає увагу на те, що дії його команди зрештою завадили намірам окупантів підключити ЗАЕС до своєї енергосистеми.

Що важливо розуміти, унеможливлення цього сценарію було одним з ключових цілей цих спецоперацій.

Також енергодарська операція відіграла ще одну роль: вона дала практичні навич­ки для всіх — від командного складу до бійців — як діяти на воді. Цей досвід дуже добре зараз застосовується і використовується. Наприклад, під час висадки у Криму, — зазначив Буданов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?