У Кремлі несподівано спростували домовленості щодо газу з Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кремлі несподівано спростували домовленості щодо газу з Україною

У Кремлі несподівано спростували домовленості щодо газу з Україною
Джерело:  online.ua

Російський віцепрем'єр-міністр Дмитро Козак стверджує, що "Газпром" не має домовленостей щодо прямого постачання газу в Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на медіа РФ.

За його словами, жодних контрактів між російською та українською сторонами не існують.

"Щодо прямого постачання газу з Росії в Україну, то ми домовилися після Нового року, після того, як усі ці питання (про транзит - ONLINE.UA) будуть врегульовані, ще раз обговорити ці питання", - пояснив віцепрем'єр.

Опубліковані напередодні дані про нібито 5 контрактів про постачання палива неправдиві. Козак наголосив, що в РФ планують приймати рішення чітко згідно з протоколом.

Йдеться про документ, у якому говориться про принципову можливість прямого постачання російського газу.

Нагадаємо, нещодавно Київ та Москва узгодили новий контракт на транзит газу через Україну. Чинний закінчується з 1 січня 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, новий контракт на транзит палива з РФ до країн Євросоюзу передбачений на наступні 5 років. На думку української сторони, договір - компроміс між позиціями Києва та Москви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?