У Кремлі почали погрожувати Молдові у разі санкцій проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі почали погрожувати Молдові у разі санкцій проти РФ

У Кремлі почали погрожувати Молдові у разі санкцій проти РФ
Джерело:  online.ua

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв почав погрожувати уряду Молдови через бажання приєднатись до європейських санкцій проти Росії.

Джерело: Telegram-сторінка Дмитра Медвєдєва

РФ почала погрожувати Молдові у разі введення санкцій

Тепер вони побігли попереду паровозу. Намагаючись потурати своїм новим господарям, не будучи в ЄС, готові приєднатися до європейських санкцій проти нашої країни. Ну що ж. Нехай спробують. Тоді вони можуть бути впевнені на 100% у тому, що не отримають від нас не лише "дорогих" енергійних та інших ресурсів, а взагалі ніяких. Нехай насолодяться санкціями, ще не потрапивши до ЄС, - цинічно заявив Медведєв. 

За його словами, в Молдові нібито відбувається девальвація влади за українським зразком.

Мая Санду та Володимир Зеленський (фото - flickr.com)

Якщо розпочнеться серйозна заваруха навколо аншлюсу Молдови Румунією, слід мати на увазі, що у Придністров'ї проживає близько 220 тисяч громадян Росії, - застеріг представник Радбезу РФ.

Між тим очільник МЗС України Дмитро Кулеба відреагував на ці погрози у бік сусіда та партнера України збоку Кремля.

Ми підтримуємо народ і уряд дружньої Молдови на тлі чергових погроз, які лунають з Москви. Погрози іншим державам - це все, що залишилося Росії після десятиліть провальної політики, заснованої на агресії, примусі та неповазі, - зазначив Кулеба.

На його думку, це лише свідчить про слабкість Росії.

Між тим, на думку політолога Івана Преображенського, незважаючі на намір вести переговори з Литвою щодо ввезення санкційних товарів, Кремль продовжить чинити силовий тиск на Литву та інші країни Балтії.

Серед розглянутих Росією відповідей Литві є, зокрема, законопроект про невизнання незалежності країни.

Але процеси почалися ще раніше, коли небо над Європою стало закритим для Росії. Саме тоді почалися перші серйозні поставки ППО в Білорусь, які, насправді, для війни з Україною в тому напрямку не особливо були потрібні, а ось для закриття частини неба над Литвою — цілком корисні, - зазначає Преображенський.

На думку політолога, Росія може частково закрити небо над Литвою — "над найкоротшим шляхом до Калінінграда, а саме — над Сувальським коридором" — і запустити там як цивільний, так і вантажний повітряний транзит.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?