У Кремлі пригрозили "вимушеною" ракетною відповіддю Заходу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Кремлі пригрозили "вимушеною" ракетною відповіддю Заходу

У Кремлі пригрозили "вимушеною" ракетною відповіддю Заходу
Джерело:  online.ua

Російський режим знову нагадав про те, як бачить ракетну загрозу з боку західних країн, тож у Кремлі попереджають про відповідні заходи.

Джерело: заява МЗС РФ

За оприлюдненими даними, російська сторона планує відповідь на загрозу розгортання американських ракет разом з союзниками НАТО.

“Ми жодним чином не зачиняємо двері для діалогу, але в умовах, що складаються не виключаємо, що Росія буде змушена все більше зміщувати фокус зусиль на здійснення заходів військово-технічного реагування на виникаючі ракетні загрози”, — стверджує речниця структури Марія Захарова.

Вона наголосила, що у Кремлі стежать за розробкою ракетного арсеналу боєприпасів середньої та меншої дальності наземного базування в США, Європі та союзників серед країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

В МЗС РФ звернули увагу на заяву Пентагону про оперативне створення та розміщення ракетних комплексів у різних регіонах світу. Такі засоби будуть призначені для ураження російських систем ППО в разі повномасштабного конфлікту.

Захарова наголосила, що до “відверто ворожих дестабілізувальних” дій долучилися представники збройних сил Великої Британії. На тлі розвитку подій Кремль нібито намагається дипломатично врегулювати ситуацію, однак ці спроби залишаються “без конструктивної реакції”.

Як Росія сама брязкає зброєю

На початку весни російське військове керівництво оголосило про проведення повномасштабних навчань і маневрів, до яких залучили різноманітні види збройних сил та озброєння.

Фактично навчання проходять по периметру всього українського кордону, а також у Криму. Для їх проведення військову техніку та особовий склад підрозділів перекидають з усієї Росії.

На ці події навіть звернули увагу в США та посилили бойову готовність європейського корпусу військ. Утім, безпосередньо в оточення Волдимира Путіна говорять про мирні наміри російської сторони та відсутність загрози для сусідів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?