У Кремлі відреагували на рішення ЄСПЛ присудити компенсацію родичам загиблих у Беслані
Категорія
Світ
Дата публікації

У Кремлі відреагували на рішення ЄСПЛ присудити компенсацію родичам загиблих у Беслані

У Кремлі відреагували на рішення ЄСПЛ присудити компенсацію родичам загиблих у Беслані
Джерело:  РІА Новини

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав «неприйнятним» рішення Європейського суду з прав людини присудити 2,955 мільйона євро родичам загиблих і постраждалим у теракті в Беслані, який стався у 2004 році.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.

На думку представника Кремля, формулювання суду, згідно з якими Росія зробила недостатньо для запобігання теракту в Беслані і мінімізації втрат серед заручників, є неприйнятними.

"Безумовно, нам неможливо погодитися з таким формулюванням, країні, яка неодноразово піддавалася атакам терористів", - сказав Пєсков.

Читайте також: Вибухи біля футбольного автобуса в Дортмунді: стало відомо про затримання підозрюваного

Він також додав, що емоційні судження в даному випадку недоречні, а свою оцінку повинні дати юристи. Пєсков заявив, що російська влада вживе усіх необхідних правових дій у зв'язку з рішенням ЄСПЛ.

Нагадаємо, 1 вересня 2004 року терористи по напали на школу №1 в Беслані і захопили в заручники понад тисячу осіб. У результаті нападу і подальшого штурму загинули 333 людини, близько 800 отримали поранення.

Як повідомляв ONLINE.UA, вибух у церкві в єгипетському місті Александрія влаштував 31-річний чоловік, який має відношення до діяльності "Ісламської держави".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?