У Кремлі відзначилися новою резонансною заявою про отруєння Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі відзначилися новою резонансною заявою про отруєння Навального

У Кремлі відзначилися новою резонансною заявою про отруєння Навального
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін та його команда досі намагаються всіма силами виправдатися за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального бойовою отрутою "Новачок". На цей раз в Кремлі вирішили поставити під сумнів результати аналізів Навального, зроблені в клініці "Шаріте", спеціальній лабораторії Бундесверу і незалежних лабораторіях Франції та Швеції. Міністр закордонних справ Сергій Лавров 5 жовтня заявив, що лікарі в берлінській клініці не виявили в аналізах Олексія Навального ніяких отруйних речовин, про що нібито чесно самі заявили. Тому він знову накинувся із звинуваченнями на владу Німеччини, яка тримає все в "таємниці" і "знущається" над Росією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу російського МЗС.

"Російські медики не виявили слідів бойової отрути в аналізах Навального. Звертаю вашу увагу, що і в клініці Charite не виявили жодних отруйних речовин в його аналізах, а зробили це вже в клініці Бундесверу. Але партнери з Німеччини, тримаючи все в таємниці, намагаються наводити тінь на тин. Ми хочемо домогтися істини і будемо її домагатися ", - заявив Лавров.

Російський міністр додав, що Москва також не в курсі, чи дійсно фахівці з Франції та Швеції самі брали аналізи у Навального. Тим самим він поставив під сумнів і результати незалежних лабораторій Франції та Швеції, де підтвердили, що російського опозиціонера отруїли "Новачком".

"Це просто знущання над здоровим глуздом. Для всіх це, по-моєму, зрозуміло. Але, мабуть, русофобський запал настільки став вже безупинним, що керуватися здоровим глуздом у них просто не виходить", - емоційно прокоментував Лавров справу Навального.

Важливо відзначити, що під час переговорів з президентом Франції Еммануелем Макрона російський глава Володимир Путін і зовсім допускав, що російських опозиціонер Олексій Навальний, отруєний "Новачком", міг випити бойову отруту самостійно. Сам опозиціонер з гумором відреагував на новий випад глави Кремля на свою адресу - він висміяв Путіна за те, що той виставляє себе на посміховисько для всього світу. У Кремлі пізніше вирішили виправдати Путіна за його безсоромну брехню. Речник російського президента Дмитро Пєсков почав стверджувати, що Путін не говорив, що Навальний отруївся сам, а французькі журналісти нібито не точно передали формулювання. При цьому Пєсков визнав, що Москва не може повірити в те, що Єлисейський палац свідомо злив в пресу запис бесіди Макрона і Путіна.

Нагадаємо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. Після токсичного отруєння Навальний впав у кому, з якої німецьким медикам вдалося вивести політика тільки 14 вересня. 23 вересня його виписали з німецької клініки, однак лікарі попередили про окремі наслідки отруєння, про які можна буде судити пізніше.

Важливо додати, що влада Німеччини підтвердила, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. У Меркель переконані, що бойову отруту такого типу могли створити тільки в державній лабораторії і вона могла бути доступною тільки спецслужбам. Експерти Бундесверу вважають, що Навальний мав померти в літаку, але врятувало його те, що пілоти екстрено посадили літак, а в Омську медики дали йому антидот - атропін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Меркель остаточно визначилися, як покарати Путіна за отруєння Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?