У Кремлі виникла нова паніка через справу Навального - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі виникла нова паніка через справу Навального - що сталося

У Кремлі виникла нова паніка через справу Навального - що сталося
Джерело:  online.ua

Команда президента Володимира Путіна побоюється покарання з боку Заходу за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. У Кремлі вважають неприйнятними ультиматуми країн ЄС, включаючи Німеччину, де вимагають негайного розслідування і надання офіційною Москвою доказів непричетності до отруєння бойовою отрутою політика, погрожуючи введенням потужних санкцій проти Росії, під які може потрапити і скандальний газопровід "Північний потік-2". У Кремлі зляться і панікують через таку жорстку позицію Заходу - речник Путіна зухвало заявив, що для Москви не прийнятна санкційна розмова на санкційній мові, якою Путіну диктують, як вести розслідування. Глава МЗС Росії Сергій Лавров вже обіцяє відповісти на можливі нові санкції Заходу в зв'язку зі справою Олексія Навального. Про це він заявив 12 вересня в ефірі федерального російського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Принцип взаємності в міжнародних справах ніхто не відміняв. Подивимося, які будуть нові санкції. Ми, звичайно ж, відреагуємо. Без реакції це залишати не можна", - заявив Лавров.

Важливо відзначити, що в Кремлі не бачать причин для введення нових європейських санкцій проти Росії. Офіційна Москва як і раніше запевняє, що до вивезення Навального в Берлін ніяких отруйних речовин в його організмі виявлено не було.

Нагадаємо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. У команді опозиціонера повідомили, у політика токсичне отруєння, через яке він впав у кому.

Зараз Навальний знаходиться в берлінської клініки - кілька назад лікарям вдалося вивести його з коми. 2 вересня по результатам дослідження аналізів російського опозиціонера, проведеного в спецлабораторіях Бундесверу, стало відомо, що причиною отруєння стала бойова отрута, який відноситься до групи "Новачок". Меркель запевнила, що дані досліджень військових токсикологів не викликають сумнівів. Вона вважає, що Навального хотіли змусити замовкнути, тому вважає його отруєння - спробою вбивства. Меркель додала, що в зв'язку з отруєнням Навального є складні питання, відповісти на які можуть тільки в Москві. Важливо підкреслити, що російські лікарі довгий час заявляли, що слідів отруєння в організмі Навального вони не знайшли. Також кілька днів після інциденту російська влада відмовлялася починати розслідування, оскільки ніяких неприродних подій, пов'язаних з опозиціонером, не відбулося.

Однак в Кремлі панікують через позицию Берліна, в зв'язку з чим Міністерство закордонних справ РФ негайно викликало німецького посла в РФ. У Путіна обурені, що Берлін озвучує припущення про причетність Кремля до отруєння Навального, проте Росії з міркувань секретності інформації не надає результатів лабораторних досліджень Бундесверу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Данія вирішила скористатися намірами Європи ввести нові санкції проти Росії через отруєння Навального. Там вважають, що це шанс переглянути позицію по "Північному потоку-2", який спочатку не підтримували в Данії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?