У Кремлі висміяли дипломатичні зусилля Британії щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі висміяли дипломатичні зусилля Британії щодо України

У Кремлі висміяли дипломатичні зусилля Британії щодо України
Джерело:  online.ua

Москва посилює критику прагнення Британії очолити захист України від російського вторгнення. У РФ Бориса Джонсона назвали «абсолютно спантеличеним».

Джерело: The Guardian

Росія незадоволена дипломатичними зусиллями Британії

Кремль вирішив принизити британського прем’єра Бориса Джонсона, назвавши його «повністю розгубленим», а британську дипломатію марною тратою часу.

Ці заяви почали з’являтися після того, як прем’єр-міністр Великобританії прилетів до Києва, щоб попередити, що вторгнення Росії стане гуманітарною, політичною та військовою катастрофою для Москви.

Кремль заявив, що надасть подробиці, якщо і коли Путін проведе телефонні з Джонсоном, які намагаються спланувати вже декілька днів. Путін готовий розмовляти з будь-ким, у тому числі з «абсолютно спантеличеними». Пізніше помічник Кремля Юрій Ушаков додав, що вони поговорять у середу ввечері.

Завжди є простір для дипломатії, але, чесно кажучи, ми не довіряємо британській дипломатії. Я думаю, що останніми роками британська дипломатія показала, що в таких питаннях вона абсолютно нікчемна, вибачте, - сказав заступник посла Росії в ООН Дмитро Полянський.

Росія заявила, що не планує влаштовувати нове вторгнення в Україну, і висміяла твердження Джонсона про те, що воно неминуче.

Я справді не хочу нікого образити, особливо своїх хороших друзів, британських дипломатів, але насправді результатами похвалитися нема. Істерика просто не припиняється. Те, що відбувалося, є лише в головах західних політиків, а не на місцях, - додав Полянський.

Володимир Зеленський та Борис Джонсон (фото — prezident.gov.ua)

Складні дипломатичні відносини між Британією та РФ

Велика Британія щойно взяла на себе головування в Раді безпеки ООН, і мала ряд суперечок з Полянським, одним із найбільш цитованих російських дипломатів за останні роки, з питань Сирії, Лівії, України та хімічної зброї.

Труднощі Джонсона у забезпеченні розмови з Путіним контрастують з двома недавніми дзвінками між президентом Росії та французьким Еммануелем Макроном, а також дзвінком між Путіним та прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі.

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес має відправитися до Москви для переговорів цього тижня зі своїм колегою.

Тертя в британсько-російських відносинах виникли після того, як з'явилася інформація про пропозицію НАТО щодо можливих майбутніх переговорів про роззброєння. Путін ще офіційно не відповів на ці пропозиції, але сказав, що вони не відповідають його заклику до скасування розширення НАТО і виведення наступальних озброєнь з сусідніх з Росією країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?