У Криму пересохла річка Сарису
Категорія
Україна
Дата публікації

У Криму пересохла річка Сарису

У Криму пересохла річка Сарису
Джерело:  online.ua

12 лютого офіційно стало відомо, що в Криму пересохла річка Сарису, що протікала через місто Білогірськ. За словами місцевих журналістів, річище річки повністю висохло, в ньому не залишилося навіть залишкової води. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реалії".

Представники ЗМІ звертають увагу на те, що з середини жовтня 2020 року в Білогірському районі запроваджено подання води за графіком. Перед цим з Білогірського і Тайганського водосховищ викачали майже всю воду для забезпечення Сімферополя, а ще одна річка Біюк-Карасу пересохла.

"За весь посушливий період в Білогірському районі не було пробурено жодної свердловини, але водночас, нові свердловини свердлять на Бештерек-Зуйському водозаборі і будують звідти трубопровід до Сімферополя", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що протяжність річки Сарису - 28 км. Недалеко від точки гирла, поблизу села Яблучне (Білогірський район) проходить траса "Таврида", при будівництві якої довелося змінити русло цієї річки. Роботи проводили влітку 2018 року.

Як уже згадувалося раніше, згідно з прогнозом експерта Національної академії аграрних наук Михайла Яцюка, у 2021 році водосховища захопленого Росією Криму не отримають додаткового живлення завдяки опадам, як на це сподіваються окупанти. Екологи також звертають увагу на те, що на окупованому півострові майже вичерпались запаси питної води. При цьому дефіцит води виник через водні потреби російських військових баз та промислових об'єктів.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук під час засідання Радбезу ООН звернувся до мешканців Донбасу з терміновим попередженням. Він заявив про те, що проросійські сили на Сході України не відкачують воду з радіоактивної порожнини, яка утворилася після ядерного вибуху на території шахти "Юнком". За словами політика, це може спровокувати екологічну катастрофу в найближчому майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?