У Лаврова зізналися, що зробили після скандалу з українською іконою
Категорія
Політика
Дата публікації

У Лаврова зізналися, що зробили після скандалу з українською іконою

У Лаврова зізналися, що зробили після скандалу з українською іконою
Джерело:  online.ua

Команда очільника Міністерства закордонних справ РФ Сергія Лаврова запевняє, що уже передала в посольство Боснії і Герцеговини в Москві ікону XVIII століття з Луганська, яку голова президії БіГ Мілорад Додік подарував одіозному російському дипломату 14 грудня. Це рішення було ухвалене після того, як на новий скандал миттєво відреагувала Україна. Окрім того, зазначимо, що 18 грудня прокуратура Боснії і Герцеговини відкрила справу у зв’язку з старовинною українською іконою, яку Додік подарував Лаврову. Саме тому у МЗС РФ просто не залишилося іншого виходу, окрім як повернути "подарунок", передає ONLINE.UA.

"23 грудня за погодженням з дарувальником ікона була передана в посольство Боснії і Герцеговини в Москві. При цьому рекомендували партнерам задіяти доступні правові механізми для з'ясування всіх обставин цієї справи, включаючи походження згаданого артефакту", — стверджують російські дипломати.

Не можна також не звернути увагу на те, що скандал, який розгорівся навколо української ікони, спровокував вкрай негативну реакцію опозиції у Республіці Сербській, що входить до складу Боснії та Герцеговини. Вона несподівано почала вимагати відставки президента РС Мілорада Додіка, який і зробив такий дивний подарунок Сергію Лаврову. Варто зазначити, що ні Додік, ні члени його команди досі не наважилися публічно прокоментувати скандал з іконою. Однак опозиційні політичні лідери в Республіці Сербській уже декілька днів поспіль відкрито вимагають його відставки. Браніслав Бореновіч, лідер Партії демократичного прогресу, звернув увагу на те, що єдиний правильний крок у такійситуації — піти у відставку, "піти з посади, з якою він, очевидно, не знає як поводитися, і врятувати нас від подальшого зніяковіння".

"Серія помилок, конфузів і зловживань посадою досягла апогею зі скандалом довкола подарунка, який він підготував для міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова", — публічно поскаржився політик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ПЦУ уже відреагували на скандал з українською іконою, яку подарували Лаврову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?