У Литві будуть платити пенсіонерам за вакцинацію від COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

У Литві будуть платити пенсіонерам за вакцинацію від COVID-19

У Литві будуть платити пенсіонерам за вакцинацію від COVID-19
Джерело:  online.ua

У Литві планують почати виплачувати по 100 євро пенсіонерам старше 75 років, якщо ті добровільно зроблять щеплення від COVID-19. Міністерство соціального захисту і праці країни підготувало відповідний проєкт постанови.

Джерело: LRT.

Проєкт в найближчі дні передадуть на обговорення в уряд і Сейм.

Такими виплатами в Литві хочуть скоротити кількість смертей літніх людей і знизити навантаження на охорону здоров'я під час нової хвилі епідемії.

«Підкреслимо, що рівень смертності найвищий у віковій групі від 75 років і старше. Якщо ми подивимося на всі випадки смерті від COVID-19, це приблизно дві третини всіх смертей», - зазначила міністр соціального захисту і праці республіки Моніка Навіцкене.

Зараз в країні налічується близько 270 тисяч осіб цієї вікової категорії, проте 80 тисяч з них не захотіли зробити щеплення від коронавірусу.

Хто отримає 100 євро?

Право на одноразову виплату в розмірі 100 євро буде мати особа, яка досягла 75 років, до вересня цього року не була щеплена жодною дозою вакцини від COVID-19, а до 1 грудня повністю вакцинувалася.

Також виплата передбачена людям 75-років і старше, які вже пройшли вакцинацію, а до 1 квітня вакцинуються бустерною дозою. Один пенсіонер може претендувати тільки на одну виплату. Кошти збираються виплачувати в грудні і квітні разом з пенсією.

Зазначимо, що у Литві наразі повністю вакциновано від коронавірусу трохи менше 60% населення.

Водночас в Литві продовжує стрімко рости кількість заражень коронавірусом, країна, відповідно до власної класифікації, з більш м'якої, "червоної" зони, перейшла в зону максимально високого епідемічного ризику - "чорну".

Загалом з початку пандемії COVID-19 в Литві зафіксовано майже 338,5 тис. випадків коронавірусної хвороби.

Читайте також:

  • Головний санлікар країни дав поради українцям по догляду за ковідними хворими вдома.

  • Окупанти влаштували катастрофу з коронавірусом в ОРДО: лікарні перевантажені, а кисню не вистачає.

  • Вчені розробили першу таблетку від COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?