У Лукашенка нарешті пояснили, навіщо і чому перейменували Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Лукашенка нарешті пояснили, навіщо і чому перейменували Україну

У Лукашенка нарешті пояснили, навіщо і чому перейменували Україну
Джерело:  online.ua

Скандал з перейменуванням України на державному телебаченні Білорусі набирає обертів. Білоруські пропагандисти, які підтримують Олександра Лукашенка, що самовільно оголосив себе президентом Білорусі на таємницій інавгурації, вирішили пояснити навіщо і чому називати Україну "колишньою УРСР". На СТВ зв'язали цей скандальний випад з бажанням підкреслити "загальне і славне минуле" Білорусі та України, але відверто визнали, що це відповідь на невизнання Лукашенко президентом Білорусі. Глава державного Білоруського союзу журналістів Андрій Кривошеєв при цьому підкреслив, що розраховував на реакцію України, щоб в офіційному Києві відчули, як Мінську неприємно чути з боку сусідів вкрай недружню риторику на адресу влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TUT.by.

"Оригінальними географічними титрами, які з'явилися на головних телеканалах країни, перш за все підкреслювалося наше загальне і славне минуле з Польщею, Литвою та Україною. Наше спільну спадщину, час, коли в цих країнах створювалися ключові об'єкти промисловості, інфраструктура портів, доріг, житлових кварталів. час, коли у нас було спільне соціальне і культурне простір ", - виправдався журналіст.

Але він підкреслив, що перш за все білоруські пропагандисти хотіли достукатися до своїх колег в Україні, Польщі та Литві, яких, на їх думку, не повинна стосуватися політична ситуація в Білорусі.

"Повірте, і білорусам останнім часом дивно чути з боку близьких нам республік вкрай недружню риторику. Наприклад, заяви про визнання або невизнання, особливо в тих питаннях, які не стосуються, ну або не повинні стосуватися наших партнерів. Думаю, що такими ностальгічними титрами головні телеканали Білорусі вирішили достукатися до наших колег на заході і півдні. і, судячи з їх гострої реакції, нас дійсно почули. Сподіваюся, що і висновки зробили правильні ", - додав Кривошеєв.

Нагадаємо, 3 жовтня державний телеканал СТВ (Столичне телебачення) вирішив перейменувати нашу країну, а також Польщу і Литву, до яких у Лукашенка виникло багато претензій. У новинах цього каналу Україну підписали як "колишню радянських республіку". Назад в СРСР білоруський канал "повернув" і Польщу, і Литву.

Як відомо, режим Лукашенка публічно засуджує позицію команди українського лідера Володимира Зеленського щодо політичної ситуації в сусідній країні. Офіційний Мінськ вважає недружніми висловлювання з боку офіційних осіб уряду України щодо ситуації в білоруському державі і називає заяви про введення санкцій проти Білорусі та припинення економічного співробітництва з Білоруссю втручанням у внутрішні справи країни, за чим підуть незворотні наслідки. Незважаючи на це, офіційний Київ не визнав за Лукашенко статусу президента і вирішив приєднатися до санкцій ЄС проти Білорусі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського вирішили потужно відповісти Лукашенко після його погроз - офіційний Київ готовий приєднатися до санкцій ЄС проти Білорусі, але це будуть персональні санкції проти соратників Лукашенка, а не економічні санкції проти Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?