У Лукашенка оголосили про впіймання групи бойовиків під Мінськом - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

У Лукашенка оголосили про впіймання групи бойовиків під Мінськом - що відбувається

У Лукашенка оголосили про впіймання групи бойовиків під Мінськом - що відбувається
Джерело:  online.ua

Білоруська влада оголосила про затримання цілої групи бойовиків, які нібито належать до закордонної ПВК. Угрупування налічує 32 осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА й "Радыё Свабода".

За даними журналістів, подробиці інциденту майже немає. Затримання відбулося у ніч на середу, 29 липня. Ці відомості підтвердили у Слідчому комітеті республіки. Згідно із заявою речника відомства Сергія Кабаковіча, "все буде в офіційних каналах".

Водночас у Міністерстві внутрішніх справ проінформували, що не володіють такими новинами. Утім, там наголосили - дані можуть бути оприлюднені трохи пізніше.

Слід зауважити, незабаром в Білорусі відбудуться чергові президентські вибори. Голосування заплановано на неділю, 9 серпня.

Чинний державний лідер Олександр Лукашенко та його адміністрація фактично не допустили до участі в виборах головних опозиційних кандидатів, які володіли не аби якою популярністю.

На тлі мітингів та заворушень Лукашенко неодноразово говорив, що не збирається "віддавати" Білорусь у руки ворогів, які хочуть буцімто розвалити республіку. ПОлітик звертав увагу на спроби іноземних урядів здійснити переворот у країні, щоб змінити владу.

Колишній банкір Віктор Бабарико опинився в СІЗО, а ексглава Парку високих технологій Валерій Цепкало вимушено поїхав з країни разом із родиною - після погроз.

Як повідомляв ONLINE.UA, Лукашенко заявив, що бачив кадри однієї з вуличних акцій у Мінську, де люди нападають на міліцію і деякі з них б’ють правоохоронців ногами. Він наголосив, що не збирається панькатися із протестувальниками, які собі забагато дозволяють, однак, чомусь, забув згадати про те, чому Білорусь сколихнули протести.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?