У Лукашенка по-справжньому запанікували після неочікуваного рішення Макрона
Категорія
Політика
Дата публікації

У Лукашенка по-справжньому запанікували після неочікуваного рішення Макрона

У Лукашенка по-справжньому запанікували після неочікуваного рішення Макрона
Джерело:  online.ua

29 вересня французький лідер Еммануель Макрон, який перебуває з візитом у Литві, провів термінову зустрі з головною суперницею білоруського диктатора Світланою Тихановською. Під час перемовин сторони детально обговорили можливість організувати переговори про проведення нових президентських виборів у Білорусі і можливе посередництво інших країн, серед них – і Франції. Рішення Макрона провести офіційну зустріч з Тихановською спровокувало справжню істерику в команді нелегітимного президента Лукашенка, яка цинічно заявила, що Литва "нав’язує" іншим Світлану Тихановську, як "визначну пам’ятку" для відвідування. Зі зухвалим коментарем виступив офіційний представник МЗС Білорусі Анатолій Глаз. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на білоруське відомство.

"В принципі, створюється стійке відчуття, що в Литві з'явилася нова визначна пам'ятка, яку всім обов'язково нав'язують для відвідування. З професійної точки зору скажу, що не потрібно тішити себе ілюзіями. Деякі поспішні контакти з дивними суб'єктами не мають і не матимуть ніякого практичного сенсу", - заявив білоруський дипломат.

Сам Еммануель Макрон 29 вересня офіційно повідомив, що буде прагнути до посередництва Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у врегулюванні кризи в Білорусі.

"Ми запропонували, щоб ОБСЄ взяла зобов'язання, Франція теж буде робити все можливе, щоб це посередництво відбулося, і щоб ми могли рухатися вперед", - наголосив Макрон під час спільної пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою.

Французький лідер неочікувано додав, що проти такого посередництва не заперечує очільник Кремля Володимир Путін, тому "тепер потрібно, щоб з цим погодився і Олександр Лукашенко".

"Наша точка зору цілком ясна з самого початку - ми не визнаємо Лукашенка президентом Білорусі", - наголосив Еммануель Макрон.

Сама Світлана Тихановська розповіла Макрону, що підтримує не галузеві, а точкові і персональні санкції щодо режиму Олександра Лукашенка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що г оловний розвідник РФ накинувся із гучними звинуваченнями на Пентагон та Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?