У Лукашенка розкрили втрати від заворушень - у новій кризі звинуватили опозицію
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Лукашенка розкрили втрати від заворушень - у новій кризі звинуватили опозицію

У Лукашенка розкрили втрати від заворушень - у новій кризі звинуватили опозицію
Джерело:  online.ua

Білоруська економіка від протестних акцій втратить у довгостроковій перспективі мільйони доларів, стверджує уряд. Радник Олександра Лукашенка наголосив, Країна вже втратила 500 мільйонів доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

У статті Валерія Бельського говориться, що перш за все йдеться не про фізичну шкоду від акцій.

"Втрати від протестних акцій — це не ті 500 тисяч білоруських рублів, які витрачені на відновлення клумб і газонів. Поточний збиток вже склав не менше 500 мільйонів доларів США. Відстрочений обчислюється мільярдами", - стверджує посадовець.

Помічник Лукашенка пояснив, головна загроза — це страйки на промислових підприємствах, які експортують товари за кордон.

"Зупинка виробництва експортерів — це непропорційне за силою удар по нинішнім і майбутнім доходам... Це сигнал покупцям, що контракти можуть бути зірвані й краще пошукати більш надійного постачальника... Порушено підвалини створюваної роками системи закордонного кредитування, постраждала інвестиційна привабливість країни", - додав Бельський.

Він звинуватив протестувальників в обізнаності ризиків, оскільки вони "прямо з мітингів" йдуть до обмінних пунктів для придбання валюти. Політик не згадав, що таким чином можуть поводитися пересічні громадяни кожної країни на тлі нестабільності.

Також Бельський дорікнув опозиції тяжкими наслідками від запропонованих нею ідей, зокрема — виходу з Союзної держави. Цікаво, що представники опозиційного штабу ще напередодні спростували ці вигадки, вони зацікавлені у співпраці з Росією.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруський президент Олександр Лукашенко виступив з нищівною критикою проти політичної програми опозиції. Водночас штаб опозиції оголосив — подібної програми вони не оприлюднювали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?