У Лукашенка вдалися до нової витівки проти населення Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Лукашенка вдалися до нової витівки проти населення Білорусі

У Лукашенка вдалися до нової витівки проти населення Білорусі
Джерело:  online.ua

Білоруський узурпаційний режим виступив з новим неоднозначним рішенням щодо співпраці з Євросоюзом. В уряді Олександра Лукашенка вирішили зупинити діалог з питань прав людини з офіційним Брюсселем. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міністра закордонних справ Володимира Макея.

Згідно з його словами, білоруська сторона фактично розриває співпрацю в наведеному напрямку.

Напередодні оголошення відбулася нарада під головуванням самого Лукашенка. Під час зустрічі на найвищому рівні було ухвалено рішення про заморозка Координаційної групи Білорусь — Євросоюз. Раніше в неї обговорювали питання співпраці у захисті прав людини.

За словами дипломата, офіційний Мінськ нібито жодного разу не відмовлявся від "обговорення чутливих питань", однак наразі вони нібито перетворилися на політизовані.

"Тому ми не бачимо сенсу в тому, щоб продовжувати з ЄС діалог зі справ людини", - стверджує Макей.

Нагадаємо, з 9 серпня по всій білорусі тривають протестні акції через фальсифікацію в республіці виборів президента, які передбачувано "виграв" Лукашенко.

У період протестів загинули кілька осіб, ймовірно — через придушення акцій та репресії з боку силовиків. Водночас режим Лукашенка називає протестувальників буквально наркоманами та алкоголіками, які працюють в інтересах сусідніх країн за вказівкою США. Усі жертви не мають відношення до діяльності правоохоронців.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство закордонних справ Білорусі звернулося до польської влади через тимчасово повіреного у справах країни Мартіна Воцеховського. Той отримав ноту з вимогою передати Мінську адміністрацію популярного Telegram-каналу NEXTA для подальшого покарання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?