Режим Лукашенка вимагає від Польщі видати опозиціонерів для розправи
Категорія
Світ
Дата публікації

Режим Лукашенка вимагає від Польщі видати опозиціонерів для розправи

Режим Лукашенка вимагає від Польщі видати опозиціонерів для розправи
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Білорусі звернулося до польської влади через тимчасово повіреного у справах країни Мартіна Воцеховського. Той отримав ноту з вимогою передати Мінську адміністрацію популярного Telegram-каналу NEXTA. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на МЗС республіки.

Білоруська сторона звинуватила адміністраторів у створенні загрози для держави.

"Польській стороні передана нота з копією спрямованих Генеральною прокуратурою Республіки Білорусь на адресу Міністерства юстиції Республіки Польща та Генеральної прокуратури Республіки Польща запитів про видачу для притягнення до кримінальної відповідальності Путило С. А. і Протасевича Р. Д", - оголосили в міністерстві.

Водночас Мінськ виступив з вимогою зробити це терміново, "з огляду на особливу небезпеку їх діяльності".

Нагадаємо, наразі NEXTA-Live та його логотип визнані екстремістськими на території Білорусі. Від початку масових протестів канал набув надзвичайної популярності, оскільки сконцентрував всю увагу саме на висвітленні цих подій.

Творці каналу, Степан Путило та Роман Протасевич, знаходяться у Польщі. Білоруська влада звинуватила їх у причетності до організації масових заворушень та оголосила в міжнародний розшук.

Протести по всій Білорусі тривають з 9 серпня, коли у країні відбулися президентські вибори. Міжнародна спільнота й навіть мільйони білорусів не мають сумнівів у фальсифікації голосування.

Як повідомляв ONLINE.UA, 15 листопада в Мінську проходить черговий день масштабних протестів проти режиму Олександра Лукашенка, який незаконно оголосив себе президентом Білорусі на таємній інавгурації. Команда Лукашенко ухвалила нове радикальне рішення — силовикам наказали за допомогою світло-шумових гранат і сльозогінного газу розігнати протестувальників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?