У Лукашенка запропонували нову допомогу по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Лукашенка запропонували нову допомогу по Донбасу

У Лукашенка запропонували нову допомогу по Донбасу
Джерело:  online.ua

Білорусь готова надати майданчик для будь-яких зустрічей з питань Донбасу. У Мінську запевнили, що готові зробити все можливе, щоб конфлікт в Україні якомога швидше був завершений. Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, передає ONLINE.UA з посиланням на білоруські ЗМІ.

"Ви знаєте нашу позицію: ми завжди готові зробити все можливе, щоб конфлікт в Україні якомога швидше був завершений, в тому числі ми готові забезпечити проведення будь-яких зустрічей - в "нормандському форматі", розширеному "нормандському форматі", в інших форматах, якщо до нас надійдуть відповідні запити", - заявив Макей журналістам, підкресливши, що конкретних пропозицій по переговорам ще не надходило ні від однієї зі сторін.

Слід зазначити, що сьогодні глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко на спільній прес-конференції за результатами зустрічі з латвійським колегою заявив, що всі сторони виконали умови для розблокування саміту лідерів країн нормандського формату.

"Так, ми координуємо з колегами наші спільні дії. Я буду в понеділок зустрічатися з міністрами закордонних справ країн Європейського союзу. Ми будемо обговорювати майбутні плани. Конкретної дати зустрічі в Нормандському форматі ще немає. Але всі умови всіх сторін фактично виконані. Всі готові. Є вже дати, вже обговорюються, але ми ще не отримали підтвердження всіх чотирьох сторін", - заявив Пристайко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко зробив важливу заяву на зустрічі із Зеленським. Він запевнив, що Україні не потрібно чекати якихось проблем з його країною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?