У Лукашенка звинувачують Україну в підготовці терактів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Лукашенка звинувачують Україну в підготовці терактів

У Лукашенка звинувачують Україну в підготовці терактів
Джерело:  online.ua

Команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка накинулася із новими звинуваченнями на офіційний Київ. Цього разу в Комітеті державної безпеки Білорусі почали стверджувати, що нібито в країні планували теракти із загрозою загибелі багатьох людей. Мінськ звинувачує в підготовці нападу сусідні держави, зокрема, Україну. З такою гучною заявою першим виступив очільник Комітету державної безпеки Білорусі Іван Тертель. За його словами, теракти, мовляв, готували щодо держвідомств та посадовців. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Білорусь 1".

Представник команди Лукашенка зазначає, що впродовж останніх місяців у республіці зафіксували різку активізацію терористичних загроз, які буцімто виходять з території сусідніх держав. В першу чергу, йдеться про країни Західної Європи, Польщу та Україну.

"Анархісти, які проживали на території Польщі, України, забезпечувались там озброєнням, спеціальними засобами. Виходили на нашу територію, намагалися відійти потім в Україну. Це група відома Автуховича", – стверджує очільник КДБ Білорусі.

Окрім того, Тертель поскаржився на спроби тиску на судову, правоохоронну систему Білорусі з боку іноземних держав з використанням дипломатії. За словами чиновника, фінансування деструктивної діяльності в Білорусі є начебто в інтересах інших держав.

Не можна також не згадати про те, що в грудні 2020 року нелегітимний глава Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання терористичної групи Миколи Автуховича, яка нібито "везла тонни зброї через Україну". Представники Міністерства закордонних справ України миттєво спростували заяву білоруського диктатора, звернувши увагу на те, що це його звична риторика.

"Україна категорично відкидає чергові інсинуації Олександра Лукашенка. Риторика про зовнішнє втручання, зокрема мантра про "зброю з України", чітко вписується в політику Лукашенка із залякування білоруського народу", – заявив спікер дипломатичного відомства Олег Ніколенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що журналісти показали розкішні палаци, ексклюзивні літаки і елітний автопарк Лукашенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?