У Львові відкрився Регіональний центр з питань поводження з військовополоненими
Категорія
Україна
Дата публікації

У Львові відкрився Регіональний центр з питань поводження з військовополоненими

У Львові відкрився Регіональний центр з питань поводження з військовополоненими
Джерело:  online.ua

У Львові 14 березня почав роботу Регіональний центр Західного регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. 

Джерело: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Що відомо про відкриття центру з питань поводження з військовополоненими у Львові 

Зазначається, що відкриття такого центру спростить для жителів західних регіонів України, зокрема, родин військовослужбовців, отримання консультацій, юридичної та психологічної допомоги поблизу місць проживання.

На відкритті регіонального центру були присутні представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, зокрема керівник і секретар робочої групи з питань взаємодії зі ЗМІ та родичами захисників Координаційного штабу Андрій Юсов і Богдан Охріменко.

Дуже символічно та знаково, що наш Регіональний центр вперше відчиняє свої двері у День добровольця. Саме українські добровольці першими прийняли на себе удар ворога, без сумнівів і за покликом серця першими пішли у бій. На жаль, багато добровольців сьогодні також перебувають у російському полоні. Я вірю і сподіваюсь, що відкриття цього центру також стане внеском у нашу спільну перемогу і допоможе повернути всіх наших Оборонців додому, - зазначив під час церемонії відкриття керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

Під час власного виступу Богдан Охрименко наголосив, що фахівці Консультаційного центру пройшли навчання у громадській приймальні при Координаційному штабі в Києві.

Відкриття Регіонального центру – це ще один крок і свідчення того, що Україна пам’ятає про всіх своїх Захисників та Захисниць і наша команда докладатиме все більше зусиль, аби всі вони повернулися додому. Україна не забуває нікого з тих, хто став на її захист і готова допомагати та підтримувати стільки, скільки це буде необхідно і в максимальному обсязі, - зазначив зі свого боку Андрій Юсов.

На відкритті також виступила представниця родин військовополонених українців в ООН Наталія Гусак, чоловік якої наразі перебуває в російському полоні.

Я була збентежена, коли мене запросили виступити в ООН. Проте тоді я пересвідчилася: завдяки роботі Координаційного штабу ми точно знаємо, що докладаються всі можливі зусилля, аби звільнити кожного нашого Захисника та Захисницю. Я сподіваюся, що ми донесли у штаб-квартирі ООН до кожного дипломата ідею про те, що нам також необхідна допомога міжнародного співтовариства, - зазначила Гусак.

Що відомо про роботу Центру

Координатором Консультаційного центру призначено громадську активістку, координаторку Офісу підтримки родин військових Анну Кузюту.

На презентації роботи центру також були присутні заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, народний депутат України Святослав Юраш, очільники обласних управлінь та відомств.

Головним завданням центру є надання інформаційно-консультативної та необхідної профільної підтримки сім’ям полонених та зниклих безвісти військовослужбовців.
Працівники центру допоможуть рідним та близьким оборонців України, які потрапили в полон або зникли безвісти за особливих обставин:
• отримати інформацію щодо юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням воїна у полоні;
• отримати консультації щодо державних соціальних зобов’язань, гарантованих у випадку потрапляння в полон;
• отримати психологічну підтримку тощо.
У Консультаційному центрі Західного регіону буде можливість як отримати консультацію по телефону, так і записатися на особисту зустріч.
Багатоканальна телефонна лінія Консультаційного центру Західного регіону:
0 800 300 541, для дзвінків з-за кордону +38 032 2295754 (пн-пт з 10:00 по 17:00)
Телефонні консультації: з 10:00 до 16:00 з понеділка по п’ятницю
  Адреса Консультаційного центру Західного регіону:
79005, м. Львів, вул. Коперника, 17 (Палац мистецтв, 2 поверх)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?