Що буде з РФ після поразки у битві за Бахмут — прогноз генерала Козея
Категорія
Політика
Дата публікації

Що буде з РФ після поразки у битві за Бахмут — прогноз генерала Козея

Що буде з РФ після поразки у битві за Бахмут — прогноз генерала Козея
Джерело:  online.ua

На переконання польського генерала Станіслава Козея, у разі контрольованого відступу ЗСУ з Бахмуту з Україною нічого поганого не станеться, однак для армії РФ поразка у боях за місто стане катастрофою.

Джерело:  Polsat

Козей підтримує рішення ЗСУ щодо подальшої оборони Бахмута

Як стверджує Станіслав Козєй, він довіряє рішенням команди українського лідера Володимира Зеленського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Генерал звертає увагу на те, що важливість битви за Бахмут потрібно сприймати по-різному з точки зору українських воїнів та російських окупантів.

Українці ставляться до Бахмута як до місця, де вони можуть завдати росіянам величезних втрат. І поки вони можуть завдавати цих втрат, поки росіяни хвилями атакують Бахмут, а українці захищаються і можуть розстрілювати ці наступаючі російські хвилі, то з військової точки зору є сенс захищати цей Бахмут... Україна не дивиться на Бахмут так політично, пропагандистськи і навіть стратегічно, тому що це місце не має якогось величезного стратегічного значення, в тому сенсі, що (якщо) вони втратять Бахмут, - пояснює Станіслав Козей.

Що для росіян означатиме поразка у Бахмуті

На переконання польського генерала, команда Володимира Путіна розглядає Бахмут більше з політично-пропагандистської точки зору.

Для Росії це певний символ, який тривалий час піариться. Якщо росіянам не вдасться його захопити, для них це буде катастрофа, поразка. З іншого боку, якщо вони його захоплять, то зможуть похвалитися, що ось ми завоювали важливе місце, ми перемагаємо, - зазначає Козей.

Він також звертає увагу на те, що у Бахмуті армія Російської Федерації зазнає масштабних втрат, набагато більших, ніж ЗСУ.

Це бої в місті, урбанізованій місцевості, яка завжди більш сприятлива для того, хто обороняється. Той, хто обороняється, завжди може сховатися в цих будівлях, може використовувати інфраструктуру, маючи, можна сказати, таку "природну броню" в цьому місті, - пояснює Козей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?