У Львові вводять посилений карантин
Категорія
Україна
Дата публікації

У Львові вводять посилений карантин

У Львові вводять посилений карантин
Джерело:  online.ua

Міський голова Львову Андрій Садовий офіційно повідомив, що в місті запроваджують посилений карантин, який буде діяти з 19 до 28 березня. За його словами, це складне, але вкрай необхідне рішення комісії з надзвичайних ситуацій, передає ONLINE.UA з посиланням на допис мера у Facebook.

"З п’ятниці, 19 березня, на території львівської громади запроваджуємо посилений карантин, який діятиме до 28 березня", - наголосив Андрій Садовий.

За словами політика, у зв’язку з цим:

  • молодша школа піде на канікули, а старші класи навчатимуться дистанційно;

  • припинять роботу всі заклади культури: театри, кінотеатри, музеї, концертні майданчики;

  • заклади громадського харчування працюватимуть лише "на виніс" та доставку;

  • у торгових центрах працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та зоомагазини;

  • господарські магазини працюватимуть на видачу за попереднім замовленням;

  • усі масові заходи перенесуть;

  • салони краси та спортивні зали працюватимуть за індивідуальним попереднім записом.

Андрій Садовий також вирішив пояснити, чому його команда вирішила не чекати на рішення Кабінету міністрів і ухвалювати це рішення негайно.

"Динаміка госпіталізації важких хворих не зменшується. Маємо зробити все необхідне для того, щоб не допустити колапсу медичної системи міста. Це час, за який зможемо облаштувати додаткові місця у лікарнях та поліклініках. Також це єдина можливість обірвати ланцюжок захворювання.Тому просимо всіх при можливості залишатись вдома, носити маски, дотримуватись дистанції. Давайте разом допоможемо нашим медикам і врятуємо життя своє та своїх близьких. Вибачте за незручності. Бережіть себе! ", - наголосив мер Льовова.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно глава МОЗ Максим Степанов назвав головну умову для запровадження жорсткого локдауну в Україні. Він стверджує, що якщо 50-70% усіх областей опиняться в "червоній" зоні, уся країна піде на карантин.

"Я думаю, що ми будемо рухатися по стратегії адаптивного карантину. Зрозуміло, якщо буде понад 50-70% областей в "червоній" зоні, тоді будемо говорити про жорсткий карантин на території всієї країни", — наголосив Максим Степанов.

Як повідомляв ONLINE.UA, МОЗ пояснило збільшення інтервалу між щепленням дозами CoviShield.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?