У Макрона назвали РФ "нестерпною сусідкою" й заявили про новий план дій
Категорія
Політика
Дата публікації

У Макрона назвали РФ "нестерпною сусідкою" й заявили про новий план дій

У Макрона назвали РФ "нестерпною сусідкою" й заявили про новий план дій
Джерело:  online.ua

Член команди президента Франції Еммануеля Макрона та очільник Міністерства закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан назвав Росію "неприємною та нестерпною сусідкою". Попри ці недоліки, французький дипломат заявив, що план офіційного Парижу щодо взаємодії з Московою полягає в збереженні діалогу та підтриманні тривалих відносин. Про це політик розповів, відповідаючи на питання комісії у закордонних справах Національних зборів, передає ONLINE.UA з посиланням на  RFI.

Ле Дріан звернув увагу міжнародної спільноти на те, що події в Росії розвиваються за "вкрай авторитарним" сценарієм: переслідування політика Навального, неправові затримання маніфестантів і журналістів, а також висилку трьох європейських дипломатів. Попри це дипломат наполягає на необхідності підтримки діалогу з Москвою.

"Ми повинні зберегти зв'язки з Росією, але при цьому зайняти жорстку позицію і засудити дії влади щодо Алексєя Навального. Ми не відмовимося від планів (вести діалог з Росією), тому що ця країна - наш сусід. Хоча це іноді неприємний, іноді страхітливий, а іноді нестерпний сусід", - заявив глава МЗС Франції.

Як стверджує представник команди Еммануеля Макрона, санкції, затверджені Європейським союзом у вівторок, 2 березня, є ефективними і введені не просто для "самозаспокоєння".

"Вони не дозволяють фігурантам списку відвідувати Євросоюз, отримувати доступ до їх власних активів в ЄС. Це більше, ніж нічого ", - наголосив Жан-Ів Ле Дріан.

Як уже згадувалося раніше, 2 березня Європейский союз вводить санкції проти кількох російських громадян у зв’язку зі справою Олексія Навального, у тому числі Генерального прокурора Росії Ігоря Краснова, глави Слідчого комітету Александра Бастрикіна, керівника Росгвардії Віктора Золотова та директора Федеральної служби виконання покарань Александра Калашникова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда очільника Кремля Володимира Путіна миттєво відреагувала на санкції США та Європейського Союзу у зв’язку з отруєнням лідера російської опозиції Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?