У Макрона заявили про кібератаку з боку хакерів, пов'язаних з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

У Макрона заявили про кібератаку з боку хакерів, пов'язаних з Росією

У Макрона заявили про кібератаку з боку хакерів, пов'язаних з Росією

Виборча кампанія кандидата на посаду президента Франції Емманюеля Макрона, що переміг у першому турі виборів, була мішенню пов’язаних із Росією хакерів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Таку новину повідомили журналістам представники кампанії Макрона пізно ввечері 24 квітня. Як пишуть Associated Press і New York Times із посиланням на керівника комп’ютерного підрозділу кампанії Макрона Муніра Махджоубі, спроби проникнути в цифрові носії були зафіксовані в грудні 2016 року.

Читайте також: Вибори у Франції вже стали історичними, а у Макрона і Ле Пен є спільні проблеми - західні ЗМІ

Махджоубі підтвердив дані фірми із кібербезпеки Trend Micro, яка нарахувала 160 спроб електронного шпигунства за допомогою хакерської групи Pawn Storm, також відомої як Fancy Bear. Саме цю групу спецслужби США називали підрозділом розвідувальних служб Росії.

«Це серйозно, але нічого не було скомпрометовано», – цитує Associated Press керівника комп’ютерного підрозділу кампанії Макрона.

Російські офіційні особи неодноразово спростовували звинувачення, що їхня держава санкціонує хакерство.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що російські хакери з групи Fancy Bear два роки отримували інформацію з електронних поштових скриньок співробітників Міністерства оборони Данії, які не мали достатнього рівня захисту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?