У Маска несподівано відмовилися від амбітних планів
Категорія
Технології
Дата публікації

У Маска несподівано відмовилися від амбітних планів

У Маска несподівано відмовилися від амбітних планів
Джерело:  online.ua

Експерти компанії SpaceX вирішили в останню мить скасувати запуск нової партії супутників для проєкту Starlink. В Ілона Маска завернули увагу на погіршення погодних умов, які зробили ризикованим відрядження ракети до орбіти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне оголошення компанії.

За оприлюдненими даними, дату вильоту наразі змінили.

"Ми відмовляємося від сьогоднішнього запуску місії Starlink через погіршення погодних умов на полігоні. Команда готується до можливості запуску завтра о 7:29 ранку за тихоокеанським часом (14:29 за Києвом); прогноз погоди на 70% сприятливий для вильоту", - пояснили у пресслужбі SpaceX через Twitter.

Передбачається, що ракета-носій Falcon 9 стартуватиме з платформи комплексу LC-39A Космічного центру Кеннеді, який розташований в американському штаті Флорида.

Нагадаємо, проєкт Starlink передбачає запуск на земну орбіту сотень і тисяч супутників, які забезпечать інфраструктуру для доступу в інтернет з будь-якої локації планети. Тестовим етапом у компанії бачать запуск зв'язку з мережею на території Північної Америки, пізніше супутники працюватимуть усюди.

Цікаво, що науковці на початку проєкту біли на сполох через загрозу тисяч супутників для спостерігання за космосом. Ілон Маск особисто обіцяв, що цього не станеться, однак перші запуски дійсно продемонстрували "перебивання" неба апаратами, тож у SpaceX вирішили "підкрутити" їх яскравість.

Як повідомляв ONLINE.UA, завтра, 6 жовтня 2020 року відбудеться унікальна космічна подія — Марс наблизиться до Землі на мінімальну відстань в 62,1 млн кілометрів. Наступного разу таке зближення станеться тільки через 15 років. У момент цього історичного зближення Марс буде дуже яскравим і великим, тому його зможуть розглянути земляни на небосхилі навіть без спеціальних телескопів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?