У Маска розкрили перші деталі щодо інтернету Starlink - ефективність вражає
Категорія
Технології
Дата публікації

У Маска розкрили перші деталі щодо інтернету Starlink - ефективність вражає

У Маска розкрили перші деталі щодо інтернету Starlink - ефективність вражає
Джерело:  online.ua

Технологічний проєкт Starlink, який започаткував американо-канадський бізнесмен Ілон Маск, продовжує розвиватися. Нещодавно компанія оприлюднила результати перших тестів інтернет-з'єднання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оголошення.

Фахівці станом на середину серпня запустили на земну орбіту 600 супутників, які забезпечують зв'язок. Бета-тестування торкнулося виключно території Канади й Сполучених Штатів.

Експерти встановили, що швидкість з'єднання з інтернетом через згадані супутники коливалася від 35,5 до 60,2 Мбіт на секунду під час завантаження та від 4,6 до 17,7 Мбіт під час аплоаду. Середній показник затримки сягнув 30-40 мс за підсумками кількох тестів. Подекуди він стрибав до 90 мс.

Представники SpaceX обіцяють, що після повноцінного запуску Starlink стало підтримуватиме швидкість завантаження даних до 1 Гб на секунду. затримка не перевищуватиме 35 мс.

Водночас невідомо, скільки коштуватиме такий інтернет. Певні фахівці з ринку відповідних послуг вважають, для американців та канадців абонентська плата на місяць сягатиме 100 доларів США.

Користувачі порталу Reddit, де також оприлюднили підсумки бета-тестування, прокоментували, що сплачують близько 150 доларів за тарифи зі швидкістю близько 10 Мбіт на секунду.

Передбачається, що розгортатимуть систему Starlink до середини 2020-х років. Компанія отримала дозвіл на вивід 42 тисяч апаратів на орбіту.

Як повідомляв ONLINE.UA, відомий американський бізнесмен Ілон Маск, здається, не залишається осторонь жодної резонансної події у світі. Так, нещодавно він оперативно відреагував на теракт в Луцьку — це здивувало багатьох українських громадян. 13 серпня офіційно стало відомо, що той запропонував у соцмережі допомогу Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?