У Мелітополі пролунав вибух в районі аеродрому
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мелітополі пролунав вибух в районі аеродрому

У Мелітополі пролунав вибух в районі аеродрому
Джерело:  online.ua

Жителі Мелітополя та місцеві ЗМІ повідомляють про потужний вибух у місті в районі аеродрому.

Джерело: "РІА Мелітополь"

Що відбувається в Мелітополі 

Зазначається, що вибух був такої сили, що його чули жителі міста та сусідніх сіл.

За словами місцевих, після вибуху у небі над аеродромом виднівся дим.

Відомо, що після серії ударів української авіації по по аеродрому у Мелітополі військові РФ почали відновлювати злітну смугу.

Між тим представники Головного управління розвідки Міноборони України повідомляють, що російські військові почали відводити власні підрозділи з території селищ Верхній Токмак і Чернігівка у Запорізькій області.

Після ударів ЗСУ в ніч на 29 липня по місцерозташуванню сил окупантів поблизу селищ Верхній Токмак та Чернігівка Запорізької області, рашисти відвели особовий склад та техніку на інші позиції. Близько 40 поранених доставили в госпіталь міста Пологи. З Чернігівки підрозділи виведено практично в повному складі, - повідомляють представники ГУР.

Фото - facebook.com/riamelitopo1

У відомстві зазначають, що поблизу населеного пункту залишаються кілька блок-постів та не більше 100 військових. Решта окупантів разом з технікою розподілено по містах Токмак та Бердянськ.

Під час виходу з населених пунктів рашисти намагаються створити враження про планову ротацію. Насправді ж, окупанти мають намір повністю залишити селище і розпочали мінування під’їзних доріг, - зазначають у ГУР.

Окрім цього, за інформацією представника ГУР Вадима Скібіцького, 200 морпіхів 810-ої бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ відмовились повертатись до участі у війні проти України.

Що стало негативним для російського командування? Те, що порядка двохсот військовослужбовців 810-ої бригади відмовилися знову повертатися територію півдня України. І це виникла така суттєва проблема, яка, за нашими даними, і затянула процес відновлення і бойового злагодження батальйонно-тактичної групи, які проводилися в травні місяці, - зазначив Скібіцький.

Представник ГУР зауважив, що попре це формування відповідної БТГ було завершено і вона наразі приймає участь у бойових діях на півдні України.

До того ж Скібіцький додав, що бойовий потенціал, бойовий досвід, ті спеціальності, які є критичними для таких підрозділів, "вони на сьогоднішній день відсутні".

Сама 810-та бригада, і її основне завдання - це проведення морських, штурмових наступальних операцій і просто штурмових дій. А, відповідно, якщо не буде підготовлених фахівців, якщо не буде чіткого злагодження підрозділу, то бойовий потенціал цієї БТГр, та і всієї бригади, він зменшується, - зазначив Скібіцький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?