У Меркель натякнули на нові санкції проти режиму Путіна за розправу над Навальним
Категорія
Світ
Дата публікації

У Меркель натякнули на нові санкції проти режиму Путіна за розправу над Навальним

У Меркель натякнули на нові санкції проти режиму Путіна за розправу над Навальним
Джерело:  online.ua

У німецькому федеральному уряді припускають введення окремих санкцій проти російського режиму Володимира Путіна через репресії проти опозиції. Напередодні суд у Москві замінив Олексію Навальному умовне покарання за старим кримінальним обвинуваченням на реальне ув’язнення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами речника канцлерки Штеффена Зайберта, Ангела Меркель назвала вирок Навальному “далеким від будь-яких стандартів закону”. Вона закликала російський режим припинити насилля проти людей, які виходять на акції протесту.

Водночас прессекретар нагадав про вже чинні європейські санкції проти Кремля за замах на опозиціонера із застосуванням бойової отрути “новачок”.

“Нові санкції у майбутньому не можна виключати”, - додав Зайберт і наголосив, що Берліну необхідно провести консультації з цього приводу з іншими партнерами по Євросоюзу.

У Меркель пояснили, що політика Москви відносно Навального порушує базові права людини, які сама ж російська сторона узгодила. Берлін офіційно засуджує силове придушення акцій, спрямованих на підтримку опозиціонера та проти режиму.

У грудні представники ЄС узгодили введення санкцій проти шести російських громадян та урядового науковоого центру через зв’язок з отруєнням Навального.

У середині січня російський опозиціонер повернувся на батьківщину після багатомісячного лікування та відновлення у Німеччині. Після прильоту його одразу ж заарештували та звинуватили у порушенні умов дотримання умовного вироку. Судові засідання проходили з очевидними порушеннями.

Як повідомляв ONLINE.UA, російському опозиціонеру Олексію Навальному замінили умовне покарання на реальне тюремне ув’язнення на наступні 3,5 роки. Відповідне судове засідання щодо старої кримінальної справи "Ів Роше" проходило у Москві у вівторок, 2 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?