У Меркель підтримали плани України та засудили РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель підтримали плани України та засудили РФ

У Меркель підтримали плани України та засудили РФ
Джерело:  online.ua

Наступник канцлерки ФРН Армін Лашет, який очолив найвпливовішу партію Німеччини, Християнсько-демократичний союз (ХДС), офіційно заявив, що необхідно надати Україні перспективу членства в ЄС. Під час бесіди, яка стала його першим після обрання інтерв'ю, присвяченим питанням зовнішньої політики, політик зробив декілька заяв про посилення підтримки України. Зокрема, він наполягав на збереженні санкцій проти Кремля та подальшому зближенні України з ЄС. Про це інформує ONLINE.UA зпосиланням на німецьке видання Internationale Politik.

Варто звернути увагу на те, що у січні партія ХДС, членом якої є також чинна канцлерка Ангела Меркель, завершила вибори нового очільника. Переміг Армін Лашет, який має імідж прихильника співпраці з РФ, однак коли журналісти запитали політика про його проросійськість, він категорично це заперечив і попросив "не вішати ярлики".

"Лашет заявив, що критикує РФ за незаконну анексію Криму, збройні сили на Сході України, за отруєння та ув'язнення Навального", а також напряму заявив про "підтримку санкції ЄС проти Росії, оскільки ми (Німеччина та ЄС) не можемо сприйняти порушення кордонів та використання сили проти інших держав у Європі", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наступника Меркель запитали про перспективу членства України, і він наголосив, що підтримує цю ідею.

"Це питання зараз не підіймається. Але у нас є великий інтерес у стабільності, суверенітеті та модернізації України, тож ми маємо підтримати Україну на її складному шляху та відкрити їй європейську перспективу", - зазначив німецький політик.

Що важливо розуміти, від лідерки ФРН Меркель таких заяв досі не лунало.

Однак, варто також зазначити, що Армін Лашет публічно підтримав добудову "Північного потоку-2", який він вважає "економічним проектом", та наголосив, що у разі його запуску в експлуатацію мають бути враховані геополітичні інтереси України.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Україна та Німеччина підписали угоду  щодо надання допомоги у 13,1 мільйона євро для боротьби з COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?