У Меркель вимагають не втручатися у плани Путіна стосовно Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель вимагають не втручатися у плани Путіна стосовно Північного потоку-2

У Меркель вимагають не втручатися у плани Путіна стосовно Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Член команди лідерки ФРН Ангели Меркель та чинний міністр фінансів й віцеканцлер Німеччини Олаф Шольц впевнений, що скандальний російський газогін "Північний потік-2", який прокладають по дну Балтійського моря, все-таки зможуть добудувати. Окрім того, він закликав США та міжнародну спільноту не втручатися у справи господаря Кремля Володимира Путіна та країн Європейського Союзу, які домовилися про газопостачання та взаємовигідну співпрацю. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Finanzen.

"Так", — заявив член команди німецької канцлерки під час конференції, відповідаючи на запитання, чи вірить він у добудову газогону.

Після цього Олаф Шольц закликав інші країни не втручатися у справи країн Євросоюзу та російської влади.

 "Європейські держави спільно заявили, що вони дотримуються думки, що це європейська справа, і що вони не хочуть, щоб інші втручалися. А там побачимо", — заявив політик на конференції "Європа-2021" від видань Tagesspiegel, Zeit, Handelsblatt та Wirtschaftswoche.

Не можна не згадати про те,що нещодавно державний секретар у справах Європи при МЗС Франції Клеман Бон заявив, що вважає санкції влади ЄС проти команди Володимира Путіна недостатніми й почав вимагати згорнути "Північний потік-2". Німецька канцлерка Ангела Меркель після цього дала зрозуміти, що не збирається відмовлятися від проєкту, хоча, ймовірно, це стане подразником у покращенні відносин з новою адміністрацією США та особисто президентом Штатів Джо Байденом.

Як уже згадувалося раніше, російський корабель-трубоукладач "Фортуна", який будує "Північний потік-2", потрапив під потужні санкції офіційного Вашингтону. Обмеження ввели також проти російської компанії КВТ-РУС, яка є власником судна. Буквально зразуж концерн Bilfinger SE вирішив відмовитися від будівництва "Північного потоку-2", ставши першою німецькою компанією, яка залишила проєкт російського газопроводу. В Кремлі після цього визнали, що для проєкту з’явилися ризики.

Як повідомляв ONLINE.UA,  позиція нового американського президента Джо Байдена  щодо газогону “Північний потік-2” полягає в його шкідливості для Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?