У Меркель зробили невтішну заяву про нормандський формат
Категорія
Світ
Дата публікації

У Меркель зробили невтішну заяву про нормандський формат

У Меркель зробили невтішну заяву про нормандський формат
Джерело:  Укрінформ

Офіційний Берлін заявив про відсутність чіткої дати переговорів "нормандської четвірки" на рівні лідерів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами представниці федерального уряду Ульріке Деммер, підготовка до відповідного саміту триває.

"Так, само собою", - зазначила вона у відповіді на запитання про роботу над зустріччю.

Втім, прессекретарка заявила про труднощі з оголошенням дати через її відсутність.

Нагадаємо, активізувала підготовку до саміту "нормандської четвірки" українська сторона. Президент Володимир Зеленський неодноразово наголошував на необхідності переговорів для врегулювання війни на Донбасі.

Умовою для такого саміту стало розведення сил на 3 ділянках на Сході України, а також узгодження "формули Штайнмаєра". Ці умови висунула кремлівська влада. Розведення не вдалося досягнути станом на 25 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, німецький міністр закордонних справ Гайко Маас закликав сторони збройного конфлікту до розведення військ. Він назвав це головною умовою для продовження врегулювання на Донбасі та, відповідно, виконання мінських домовленостей - разом із так званою "формулою".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?