У Німеччини зробили несподівану заяву про формулу Штайнмаєра
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччини зробили несподівану заяву про формулу Штайнмаєра

У Німеччини зробили несподівану заяву про формулу Штайнмаєра

Керівник МЗС Німеччини Гайко Маас звернувся із закликом до сторін війни на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Міністр обговорив ситуацію в Україні зі своїм литовським колегою - Лінасом Лінкявічюсом.

За словами дипломата, мир в Україні є вкрай важливим для Європи. Офіційні Берлін та Париж підтримали проведення зустрічі на рівні лідерів у "нормандському форматі".

"Тому сьогодні він знову звернувся до обох сторін із закликом дотримуватися узгодженого припинення вогню і здійснити розведення сил. Тому що тільки тоді "формула Штайнмаєра" може бути реалізована на практиці, а мінський процес – відновлений", - підкреслив МЗС.

Нагадаємо, так звана "формула Штайнмаєра" стала приводом для суперечок в Україні та частково - за кордоном. Нова влада отримала звинувачення у капітуляції та здачі на Донбасі. Сам уряд, у свою чергу, заявив про необхідність виводу окупаційних військ з України та неможливість проведення виборів без повернення контролю над ОРДЛО та кордоном.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент РФ Володимир Путін висловив згоду на проведення зустрічі у "нормандському форматі" за двох умов: відведення військ на Донбасі та впровадження "формули" у законодавство України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?