У Миколаєві пролунала серія потужних вибухів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Миколаєві пролунала серія потужних вибухів

У Миколаєві пролунала серія потужних вибухів
Джерело:  online.ua

Вранці 21 червня у Миколаєві пролунала серія потужних вибухів. У місті у цей час не спрацювала повітряна тривога.

Джерело:   "Новини N"

Що відбувається в Миколаєві 

Зазначається, що вибухи у місті пролунали орієнтовно о 8:10 ранку.

Жителі міста у соцмережах повідомляють про щонайменше три ворожих "прильоти".

Між тим представники Оперативного командування "Південь" повідомили, що у наслідок ракетної атаки окупантів по Одесі загинув охоронець одного з продуктових складів.

Ворог завдав масований обстріл по всьому півдню України.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Ракети Х-31а з російського винищувача і ракета типу "Онікс" з берегового ракетного комплексу були спрямовані на Очаків і потрапили в сільськогосподарські угіддя в передмісті.

Решта 9 "Оніксів" були направлені в Одеську область. У дельті Дунаю пошкоджено житлові будинки на островах, у Білгород-Дністровському районі було влучення біля кладовища та біля об'єкта промислової інфраструктури. Без жертв і постраждалих.

Між тим представники розвідки Міноборони Великої Британії повідомили, що підрозділи української берегової охорони ліквідували загрозу висадки десанту РФ в районі чорноморського узбережжя поблизу Миколаєва та Одеси.

Це підірвало життєздатність початкового плану дій Росії щодо вторгнення, який передбачав створення ризику для Одеської області з моря, - зазначають аналітики британської розвідки.

Представники Міноборони Великої Британії наголошують, що 17 червня 2022 року українські сили заявили про своє перше успішне застосування протикорабельних ракет "Гарпун", наданих заходом, для ураження російських морських сил.

Метою атаки був російський військово-морський буксир "Василь Бех", що доставляв озброєння і особовий склад на острів Зміїний в північно-західній частині Чорного моря.

Це останній із серії російських кораблів, включаючи крейсер "Москва", які були пошкоджені або знищені Україною під час війни.

Знищення російського корабля під час місії з поповнення запасів демонструє труднощі, з якими стикається Росія, намагаючись підтримати свої окупаційні сили на острові Зміїний, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?