У Миколаєві в міській лікарні закінчився кисень
Категорія
Україна
Дата публікації

У Миколаєві в міській лікарні закінчився кисень

У Миколаєві в міській лікарні закінчився кисень
Джерело:  online.ua

Вчора ввечері, 25 жовтня, у Миколаєві у міській лікарні №5 склалася критична ситуація з подачею кисню хворим на COVID-19. Минулої п’ятниці кисню в медичний заклад було доставлено значно менше, ніж потрібно. А в понеділок компанія, з якою укладено договір про постачання кисню, взагалі його не привезла.

Джерело: «Новости-N».

Як повідомляє місцеве видання, у понеділок спеціалізований автомобіль, який мав прибути в другій половині дня, так і не приїхав.

Тиск у централізованій системі лікарні значно знизився. Мала киснева станція вже повністю припинила роботу, запаси кисню у великій станції стрімко зменшуються.

Керівництво лікарні зв'язалося з постачальником, однак причин зриву постачання компанія так і не назвала.

Питання життя і смерті

Варто зазначити, що у міській лікарні №5 перебуває близько 300 пацієнтів із діагнозом «коронавірусна інфекція». Більшість із них потребує кисневої підтримки, а для важких хворих постійна подача кисню – питання життя і смерті.

До лікарні звезли вільні кисневі концентратори з усього міста. Концентратор не може замінити централізовану подачу кисню, але здатний допомогти пацієнтам до того моменту, коли надзвичайну подію буде ліквідовано. Також вдалося заправити киснем кілька балонів на ПЗ «Зоря»-«Машпроект». За допомогою балонного кисню підтримуватимуть найважчих хворих.

Повідомляється, що голова міськздоров'я Ірина Шамрай розпорядилася залишки кисню, які поки що залишилися у великій станції, подавати лише на два відділення реанімації, оскільки для них відсутність кисню — справжня катастрофа.

Видання зазначає, що договір на постачання кисню було укладено з дніпропетровською фірмою «Лідо».

Нагадаємо, що сьогодні Миколаївська область перейшла в “червону” зону карантину.

За минулу добу в Миколаївській області зафіксували 508 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу та 31 смерті від наслідків COVID-19. Це антирекорд смертності за добу.

Читайте також:

  • В Україні дозволили вакцинувати дітей від коронавірусу.

  • Штам коронавірусу "Дельта плюс" з Великої Британії вже в Україні – РНБО.

  • Ляшко назвав кількість померлих після вакцинації проти коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?