У Мінфіні розповіли про перспективи України з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Мінфіні розповіли про перспективи України з МВФ

У Мінфіні розповіли про перспективи України з МВФ
Джерело:  Bloomberg

Україна проводить активні переговори з МВФ щодо підписання нової програми фінансування. У разі успіху нова програма може бути укладена на три роки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, про обсяг залучених коштів поки говорити зарано, але саме по собі продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом є позитивним фактом.

Глава Мінфіну пояснила, що інвестори зараз зацікавлені у купівлі облігацій внутрішньої державної позики України. Саме тому уряд, ймовірно, не буде залучати кредити на міжнародному ринку в 2019 році.

«У цьому місяці було продано зобов’язань на 1 мільярд євро. Ми вже бачимо, що перевищуємо бюджетні прогнози щодо фінансування за рахунок внутрішніх позик», – зазначила Маркарова.

Наприкінці 2018 року МВФ погодився надати Україні кредит в розмірі 3,9 млрд. доларів США. Після виборів президента та розпуску парламенту переказ чергового траншу було зупинено. МВФ обіцяє поновити програму фінансування лише після формування нового уряду. Після того, як це станеться, швидше за все, буде також підписана угода про нову програму.

Нагадаємо, що не так давно директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард назвала головну загрозу для світової економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?