У Міноборони Болгарії допустили зіткнення НАТО і РФ у Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Міноборони Болгарії допустили зіткнення НАТО і РФ у Чорному морі

У Міноборони Болгарії допустили зіткнення НАТО і РФ у Чорному морі
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Тодор Тагарев висловив побоювання, що дії Росії можуть призвести до конфлікту з Північноатлантичним альянсом у Чорному морі.

Джерело: Nova TV

У Міноборони Болгарії допустили зіткнення НАТО і РФ у Чорному морі

Ми не можемо виключити зіткнення між НАТО і Росією в Чорному морі, але прагнемо уникнути ескалації. Однак це залежить від дій Росії. Росія постійно провокує НАТО, зокрема розширюючи зону свого контролю, — заявив Тагарев.

Міністр також підкреслив, що закінчення війни залежить від України, і важливою умовою для завершення конфлікту є відновлення її територіальної цілісності.

Тагарев також зазначив, що він не надає серйозного значення заявам колишнього президента США Дональда Трампа про те, що він зміг би припинити війну за 24 години.

Війська РФ обстріляли цивільний корабель у Чорному морі

13 серпня РФ атакувала суховантажне судно "Сукра Окан" під прапором Палау в Чорному морі, яке 14 серпня мало прибути до порту в Ізмаїлі.

Відомо, що окупанти відкрили по судну вогонь з автоматичної стрілецької зброї та задіяли гелікоптер.

Радник голови ОП Михайло Подоляк зазначив, що цілеспрямований обстріл і примусовий огляд Росією міжнародного цивільного суховантажу «Сукра Окан» є безумовним порушенням міжнародного морського права, актом піратства і злочином проти цивільних суден третьої країни в акваторії інших держав.

Цей прецедент зі спробою запровадження «каперського права» вимагає чіткої юридичної фіксації, встановлення всіх осіб і визнання факту скоєння злочину з боку міжнародної спільноти. Україна зробить усі необхідні висновки й обере оптимальну відповідь.

Читайте також:

  • Армія РФ обстріляла цивільний корабель в Чорному морі

  • Болгарія посилила контроль на морі після вибуху міни поблизу Румунії

  • Україна закликала ООН відреагувати на терор Росії у Чорному морі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?