Україна закликала ООН відреагувати на терор Росії у Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна закликала ООН відреагувати на терор Росії у Чорному морі

Україна закликала ООН відреагувати на терор Росії у Чорному морі
Джерело:  online.ua

Україна закликала Міжнародну морську організацію - спеціалізовану установу ООН - відреагувати на дії росіян у Чорному морі після того, як вони нібито атакували цивільне суховантажне судно "Сукра Окан".

Джерело: міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков

Україна закликала ООН відреагувати на терор Росії у Чорному морі

Міністр відзначив, що Україна закликала ООН та партнерів "жорстко" відреагувати на дії Росії та "докласти всіх зусиль для припинення терору в Чорному морі та вжити заходів проти РФ як країни-члена Міжнародної морської організації".

Із метою уникнення провокацій рекомендуємо капітанам суден, які прямують до/з українських морських портів, пропливати якомога ближче до узбережжя північно-західної частини Чорного моря через територіальні води Туреччини, Румунії та Болгарії, – зауважив Кубраков.

При цьому він заявив, що Україна поки що офіційно не підтвердила і не спростувала інформацію про те, що російські військові відкрили вогонь по цивільному суховантажу "Сукра Окан". Проте, за його словами, дії Росії "є кричущою зневагою до прав причорноморських держав на вільне судноплавство і прав іноземних суден на мирний прохід через територіальні води прибережних країн".

Росія вийшла з зернової угоди

17 липня РФ вийшла з зернової угоди та заявила, що буде вважати всі кораблі у Чорному морі військовими цілями.

Згідно з даними британських розвідників, після виходу із "зернової угоди" Росія вивела в південну частину Чорного моря корвет "Сергей Котов". На переконання іноземних експертів, це може вказувати на потенційне збільшення ризиків насильства у морі.

За словами спікера Ради національної безпеки Білого дому Адама Ходжа, армія РФ можуть почати бити по цивільних суднах у Чорному морі після її виходу із "зернової угоди".

Представник Білого дому, офіційно попередив, що окупанти уже встановили на підходах до українських портів додаткові морські міни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?