У Міноборони нагадали про кримінальну відповідальність за розповсюдження планів ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міноборони нагадали про кримінальну відповідальність за розповсюдження планів ЗСУ

У Міноборони нагадали про кримінальну відповідальність за розповсюдження планів ЗСУ
Джерело:  online.ua

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр прокоментувала інтерв’ю генерал-майора ЗСУ Дмитра Марченка, в якому він сказав, що Україна планує деокупувати Херсон та завершити активну фазу війни до кінця року. Маляр нагадала, що поширення інформації щодо оперативних планів Збройних сил України заборонено законом.

Джерело: брифінг заступниці міністра оборони Ганни Маляр

За розголошення інформації про плани ЗСУ передбачена відповідальність

Що стосується інтерв’ю, про яке ви запитали. Я ще раз наголошую на тому, і сьогодні згадувала про кримінальну відповідальність за інформацію, яку розголошують деякі військові. До речі, блогери і журналісти це зараз роблять, - сказала вона.

Маляр підкреслила, що дані щодо оперативних планів українських військ не підлягають поширенню.

З приводу планів ЗСУ. З приводу якоїсь інформації, яка їм стала відома з передової. Ще раз звертаюся до всіх. Не треба ставити питання про оперативні плани ЗСУ. Тому що це — інформація з обмеженим доступом, і публічно ніхто не буде про це відповідати. Все, що можна сказати, воно вже заявлено, — наголосила посадовиця.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України бригадний генерал Олексій Громов додав, що українські військові готові продовжити контрнаступ на півдні України у разі потреби.

Стосовно проведення контрнаступу. Завданням ЗСУ є забезпечення недоторканості і цілісності держави. Недоторканість і цілісність держави можливо здійснити як політичним шляхом так і військовим шляхом. Наша доля військових - військовий шлях. Як буде політична воля, як будуть створені відповідні умови ЗСУ будуть робити свою справу. Так як роблять зараз: тихо і впевнено будемо робити свою справу, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?