У Міноборони пояснили, чому не скасують строкову службу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Міноборони пояснили, чому не скасують строкову службу

У Міноборони пояснили, чому не скасують строкову службу

Міністерство оборони України не планує скасовувати строкову службу та призов до лав ЗСУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами заступника міністра Олександра Поліщука, оборонне відомство не може відмовитися від чинного процесу формування мобілізаційного резерву. Саме з цих причин, наприклад, уряд Литви повернув військовий призов 2014 року, хоча держава мала професійну армію.

"У нас поки що немає планів для відмови від призову. В цьому році був оголошений указ президента, згідно з яким розпочинається призов до ЗСУ", - додав Поліщук.

Він нагадав про право 18-річних українців звернутися до військових комісаріатів для проходження служби.

"Це одна з таких форм, коли ті, хто призиваються на військову службу, можуть впродовж трьох років вибрати зручний для себе час, коли вони будуть приходити на військову службу", - пояснив заступник міністра.

Нагадаємо, нова влада змінила вік призову на військову службу. Його знизили з 20 років до 18, як це було до 2015 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міноборони пояснили, що не планують організовувати призов українців одразу з 18 років. Процес триватиме, як тривав раніше, однак наразі молодики мають можливість самостійно вступити до лав ЗСУ до 20 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?