У Міноборони РФ могли відсторонити командуючого російськими силами в районі Бахмута
Категорія
Війна
Дата публікації

У Міноборони РФ могли відсторонити командуючого російськими силами в районі Бахмута

Російський генерал Андрій Сичовий
Джерело:  ISW

У Міноборони РФ, ймовірно, відсторонили командуючого підрозділами злочинної армії РФ в районі Бахмута, генерал-лейтенанта Андрія Сичового через неефективність. 

Що відомо про відсторонення командуючого армією РФ в районі Бахмуту

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), в Міноборони країни-агресорки, йомовірно, відсторонили від командування окупантами на Бахмутському напрямку генерал-лейтенанта Андрія Сичового через провали на цій ділянці фронту.

За словами одного з інструкторів підрозділу "Шторм Z", причиною відсторонення Сичового могла стати його погана робота.

Як стверджує інструктор, 1 жовтня командування армії РФ зняло Сичового з позицій за проведення непідготовлених контратак на південь від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

Наразі невідомо, яку посаду тепер займає Сичовий, однак до цього він командував Західною групою військ РФ у Харківській області і був звільнений на початку вересня 2022 року.

За інформацією аналітиків, ця заява є першою поміченою спекуляцією про те, що Сичовий брав участь у військових діях в Україні з вересня 2022 року.

У серпні російське ЗМІ "Царьград" повідомляло, що командувач відмовляється від коментарів журналістам. У медіа припускали, що він зберіг офіційну посаду, але не хоче її розкривати.

Що відомо про успіхи ЗСУ в районі Бахмута

За інформацією аналітиків ISW, наразі українським військовим вдалось зайняти більш вигідні позиції біля Андріївки, поблизу Бахмута на Донеччині.

Речник Східної групи військ ЗС України капітан Ілля Євлаш заявив, що важкі бої тривають на південь від Бахмута в районі залізничної колії, вздовж якої проходить нинішня російська лінія захист.

Карта бойових дій в районі Бахмута
understandingwar.org

Російські війська продовжили контратаки в районі Бахмута, але не просунулися 2 жовтня.

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно намагалися відбити втрачені позиції поблизу Андріївки.

Російський мілблогер заявив, що російські війська контратакували біля Кліщіївки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?