У Міноборони розповіли про непрямі загрози Україні з боку РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Міноборони розповіли про непрямі загрози Україні з боку РФ

У Міноборони розповіли про непрямі загрози Україні з боку РФ
Джерело:  online.ua

Російська загроза для України постійно зростає з морського напрямку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Telegram-канал міністра оборони Андрія Загороднюка.

Топ-посадовець виступив на III Міжнародній конференції з питань морської безпеки. За його словами, російський агресор перешкоджає вільному судноплавству та розвитку морської індустрії.

Втім, очільник міністерства вважає неможливим захищати країну та її інтереси на морі без розвинених військових сил.

"Військові морські загрози для України на Чорному та Азовському морях постійно зростають. Безперечно, винна у цьому Росія", - підкреслив Загороднюк.

Він вважає, що Києву потрібно відновити ВМС, бо анексія Криму завдала структури потужного удару.

"За "Стратегією 2035", ми захищаємо прибережні води України та наші інтереси у виключній морській економічній зоні, відновлюємо морську інфраструктуру, виховуємо мотивований персонал, створюємо пакет соціальної підтримки задля того, щоб наші ВМС повністю могли сконцентруватися на перемозі та ефективному захисті наших національних інтересів", - пояснив міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міноборони підтвердили факт активної мілітаризації анексованого Криму. Андрій Загороднюк пояснив, попри спостереження за відповідними процесами українська влада не бачить загрози російського вторгнення з південного напрямку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?