У Міноборони роз’яснили ситуацію навколо скорочення армії
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міноборони роз’яснили ситуацію навколо скорочення армії

У Міноборони роз’яснили ситуацію навколо скорочення армії

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що його відомство не планує проводити скорочення особового складу Збройних сил України. Про це очільник Міноборони розповів в інтерв’ю Радіо Свобода, повідомляє ONLINE.UA.

«Ми не плануємо скорочувати склад ЗСУ. Питання в тому, щоб ті ресурси, які у нас є, були спрямовані туди, куди нам потрібно. Насамперед, на нарощування бойових частин. І це питання можна вирішувати тільки системно. Тому що буде конкретна стратегія, буде коректний план оборони, про який ми зараз говоримо», – уточнив міністр.

Також Загороднюк додав, що потрібно зрозуміти, «яка нам потрібна чисельність і де, і в якій структурі».

«Ми скажемо, що ось це – наша загроза, ось це – наш план оборони, тут нам потрібно стільки людей, тут нам потрібні такі бригади. Тоді громадськість і всі побачать, що дійсно є розуміння, куди воно буде направлено, яким чином це буде структуровано», – пояснив Загороднюк.

Варто відзначити, що кілька днів тому в Міністерстві оборони розповіли, скільки жінок служить в українській армії. Як виявилось, станом на вересень цього року в українському війську служить 27074 жінки, з них 949 – старші офіцери. Це майже в 15 разів більше, ніж лише 10 років тому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?