У Міносвіти розповіли про зміни для бакалаврів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міносвіти розповіли про зміни для бакалаврів

У Міносвіти розповіли про зміни для бакалаврів
Джерело:  online.ua

Міністерство освіти і науки України затвердило концепцію розвитку англійської мови в університетах, яка передбачає, що рівень володіння В1 стане обов’язковою умовою вступу і викладання профільних дисциплін іноземною мовою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Міносвіти.

«Документ передбачає, що рівень володіння англійською мовою не нижче В1 стане обов'язковою умовою для вступу, В2 – для випуску, частину профільних дисциплін пропонують зробити англомовними і проводити регулярні «скринінги знань», в тому числі обов'язкове ЗНО або тесту з іноземної мови після бакалаврату» – йдеться в повідомленні Міносвіти.

Нова концепція передбачає, що рівень володіння англійською на рівні В1 стане обов'язковим при вступі на бакалавра до 2023 року.

Якщо ж рівень володіння мовою у вступника нижчий за В1, це не позбавляє його права брати участь у конкурсі на вступ на вузу, але ці абітурієнти до початку навчального року (до 1 вересня або до 1 жовтня) повинні пройти мовний інтенсив для досягнення рівня В1.

У міністерстві також пояснили, який рівень володіння іноземною мовою знадобиться для отримання диплому про вищу освіту:

«У стандартах вищої школи буде прописано вимогу, що студент бакалаврату, незалежно від спеціальності, повинен засвоїти іноземну мову на рівні В1+, якщо він хоче отримати диплом. Для вищих рівнів – магістри і доктори філософії з академічним компонентом – обов'язковим буде рівень В2», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що кілька днів тому глава Міносвіти заявила про суттєве підвищення зарплати педагогів, назвавши суми нових окладів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?