У Міносвіти зробили невтішну заяву про українські університети
Категорія
Політика
Дата публікації

У Міносвіти зробили невтішну заяву про українські університети

У Міносвіти зробили невтішну заяву про українські університети
Джерело:  censor.net.ua

Низькі заробітні плати викладачів університетів пов'язані з надмірною кількістю закладів в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Цензор. НЕТ".

За словами очільниці Міністерства оборони Ганни Новосад, в уряді розглядають можливість скорочення переліку вишів. Вона вважає витрачання державних грошей на утримання закладів безумним.

"У нас забагато університетів. У нас їх просто… забагато. І ми не можемо робити вигляд, що ми як країна можемо собі це дозволити", - пояснила міністерка.

Новосад підкреслила, наразі в Україні зареєстровані близько 300 університетів та інших закладів вищої освіти. Цей показник перевищує аналогічні дані сусідніх країн. Через таку ситуацію весь бюджет на зарплатню вчителів розпорошується між цими вишами.

Вона вважає, керівництво університетів має право на фінансове заохочення співробітників, які відзначаються результативністю. Втім, наразі викладачі отримують близько 6 тисяч гривень щомісяця через розпорошеність.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно міністерка Ганна Новосад заявила, що в уряді є мета мотивувати молодь отримувати освіту у спеціалізованих технічних закладах. Зокрема, йдеться про досягнення рівня у 45% випускників, які будуть обирати навчання у закладах професійної технічної освіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?