У Мінрегіоні хочуть дозволити відкривати школи в багатоквартирних будинках
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мінрегіоні хочуть дозволити відкривати школи в багатоквартирних будинках

У Мінрегіоні хочуть дозволити відкривати школи в багатоквартирних будинках

Керівництво Міністерства регіонального розвитку виступило за внесення змін у державні будівельні норми (ДБН), які б дозволили відкривати початкові школи на перших поверхах житлових будинків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт міністерства.

З минулого року в Україні вже діє норма, яка дозволила проектувати дитячі майданчики на даху школи чи дитячого саду, а не лише на поверхні землі. Це було зроблено для більш ефективного використання земельних ділянок.

Тепер у Мінрегіоні пропонують іти ще далі. У нових будівельних нормах хочуть дозволити відкривати школи, вбудовані в житлові будинки. Щоправда, поки річ йде лише про початкові школи від 1 по 4 клас включно.

На думку чиновників міністерства, нова норма дозволить вирішити проблему ущільнення забудови великих міст та постійної нестачі місць у початкових школах великих мегаполісів.

Як відомо, чинні будівельні норми передбачають виділення на проектування будівлі школи щонайменше 1,4 гектара землі. Однак часто трапляється, що місцеві депутати виділяють земельні ділянки, передбачені за генпланом на будівництво школи, приватним компаніям для зведення житлових комплексів.

У Мінрегіоні також повідомили, в яких містах спостерігається найбільша диспропорція між темпами будівництва житла та шкіл. Це Чернігів (-50,5%), Луцьк (-50%), Рівне (-50,7%), Тернопіль (-49,1%) та Київ (-29%).

За інформацією Інституту освітньої аналітики, в більшості шкіл у цих містах діти навчаються у дві зміни. Деякі навчальні заклади переповнені на 100%. При цьому, кількість учнів у класах перевищує 27 осіб.

Нагадаємо, що не так давно в уряді підрахували, де в Україні найбільше витрачають на шкільну освіту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?